PK (D): R’dam eerste na verlies Tilburg, De Terriërs degradeert

Leonidas heeft voor een stunt gezorgd door koploper Tilburg met 2-1 te verslaan. Daardoor staat – met nog één speelronde te gaan – stadgenoot Rotterdam weer op poleposition in de strijd om het kampioenschap en rechtstreekse promotie naar de Hoofdklasse. Rotterdam zelf won nipt van MOP (0-1). De nieuwe koploper staat komende week tegenover HBS en pakt bij winst de titel.

HBS zelf verloor van Nijmegen (1-4). Ook onderin is de strijd daardoor nog alles behalve beslist. Wie van deze twee teams degradeert rechtstreeks en wie mag strijden voor handhaving tijdens de play-outs? Voor De Terriërs is het doek in elk geval gevallen na een ruim verlies tegen Laren (0-3). De ploeg van Bas van der Meer was bezig aan een goede reeks, maar moet genoegen nemen met een plek in de Overgangsklasse komend seizoen.

Leonidas – Tilburg 2-1

In Rotterdam bezorgde Leonidas koploper Tilburg de eerste nederlaag van dit kalenderjaar. De ploeg van Ageeth Boomgaardt klom na de winterstop van de derde naar de eerste plek, maar kukelde daar door dit verlies weer van af en staat nu tweede.

Boomgaardt: ‘Zonde en jammer dat we niet hebben gewonnen. Na de winterstop hebben we grote stappen gezet waardoor we in de race waren voor rechtstreekse promotie. De kans daarop is nu klein. Zonder Leonidas tekort te willen doen, hadden we vandaag kunnen winnen. Zij straften een paar fouten van ons keihard af en maakten het ons lastig om terug te knokken. We richten ons nu op het volgende scenario en dat zijn de play-offs.’

Winnend coach Jordy van der Waart: ‘Vorige week waren we heel blij omdat we de play-offs hadden gehaald. Vandaag zijn we heel blij omdat we eindelijk eens een topwedstrijd gewonnen hebben. Het eerste kwart speelden we met poep in onze broek, vol ontzag voor Tilburg. In het tweede kwart kwamen we beter uit de startblokken en maakten we twee goals. Toen Tilburg ons aan het einde van de wedstrijd flink onder druk zette, zij een aantal corners kregen en we even met negen speelsters stonden, werd het erg spannend, maar we hielden stand. Dat geeft enorm veel vertrouwen.’

16. Tess Niessen 1-0
19. Emma Groenewold 2-0
25. Iris Dominicus 2-1

Leonidas wint met 2-1 van Tilburg in de Promotieklasse Dames. Foto: Jan Lelieveldt

Leonidas scoort in het duel met Tilburg (2-1) in de Promotieklasse Dames. Foto: Jan Lelieveldt

De dames van Leonidas vieren feest na de 2-1 zege op Tilburg in de Promotieklasse. Foto: Jan Lelieveldt

Groningen – HIC 0-1

35. Liselot Timmermans 0-1

Marle Brenkman aan de bal voor Groningen tegen HIC (0-1). Foto: Jacob Gunter

HBS – Nijmegen 1-4

2. Tessa Verweijen 0-1
7. Fleur Snijders 1-1
15. Merel Boekhorst 1-2
53. Tessa Verweijen 1-3
70. Sanne Vormeer 1-4

Nijmegen gevaarlijk voor het doel van HBS in de Promotieklasse Dames. Foto: Nico Hortensius

MOP – Rotterdam 0-1

12. Sophie Noordenbos 0-1

De Terriërs – Laren 0-3

53. Fleur Kok 0-1
57. Mylee Vos de Mooij 0-2
66. Djoeke Vogel 0-3

Were Di – Huizen 2-1

9. Melle Vaessen 0-1
13. Anouk Gommers 1-1
30. Marique Dieudonné 2-1


Wat vind jij? Praat mee...