PK (D): Rotterdam doet goede zaken, ‘Leo’ blijft ongeslagen

Rotterdam haalde uit tegen Nijmegen (5-2) en verstevigt daarmee de tweede plek op de ranglijst. Daarmee staat het achter die andere Rotterdamse club, Leonidas, dat voor de vijfde keer op rij won, nu van Were Di (3-1). De Terriërs blijft zoeken naar doelpunten en verloor van HBS (2-0).

HBS – De Terriërs 2-0

Middenmotor HBS deed goede zaken door De Terriërs te verslaan, al was het wachten tot het laatste kwart op de doelpunten. Maarten Bosman, assistent-coach van HBS: ‘We speelden niet onze beste wedstrijd. We hadden het meeste balbezit en creëerden kansen en tal van strafcorners, maar we wisten die de eerste drie kwarten niet te benutten. Daardoor maakten we het onszelf onnodig moeilijk. De Terriërs trok daarbij een gele muur op, waar we lastig doorheen kwamen. Toen dat in de zestigste minuut eindelijk lukte, was de ban gebroken en trokken we de wedstrijd naar ons toe.’

De Terriërs-coach Bart van der Meer zag hoe zijn ploeg opnieuw niet tot scoren kwam: ‘Vooraf hadden we een strijdplan om de angel uit HBS te halen: half court spelen en onze kans grijpen in de counter. Eigenlijk slaagden we daar aardig in, alleen verzuimden we om het af te maken. Daarnaast hebben we de pech dat we met veel geblesseerden zitten. Vandaag speelden er vier A’tjes mee, waarvan één veertien jaar is. Die doen het goed en tegelijkertijd zien we elke wedstrijd dat we in het vierde kwart ofwel verliezen ofwel extra goals tegen krijgen. Gelukkig komen er deze week weer een paar speelsters terug. Ik heb er mede daarom het volste vertrouwen in dat we punten gaan pakken, want de onderlinge verschillen zijn steeds klein.’

MOP – Groningen 2-1

Groningen verloor nipt van MOP en stapte met een teleurgesteld gevoel in de auto voor de tweeënhalf uur durende terugrit… Groningen-coach Julian Steen: ‘Vóór rust ging het gelijk op. Toen we de 1-1 maakten, duwden we niet door. In het laatste kwart vielen er aan beide kanten kaarten en was het spelbeeld chaotisch. Als we slimmer hadden gespeeld, hadden we MOP niet meer in onze cirkel laten komen. Dit gebeurde wel en zij wisten daarvan te profiteren. Een gelijkspel was misschien wel terecht geweest, maar wij moeten leren om in zulke situaties het geluk in eigen handen te nemen.’

‘Zwaarbevochten’, noemde Roeland de Laat, coach van MOP, de winst op Groningen. ‘We speelden aanvankelijk slordig en toonden tot de tegengoal te weinig strijdlust. Het was een wedstrijd die zich vooral tussen de cirkels afspeelde en waarbij aan beide kanten volop foutjes werden gemaakt. Uiteindelijk wisten we, net als bij het eerste doelpunt, te scoren uit een tip vanaf rechts. Fijn dat we gewonnen hebben, maar de wedstrijd verdiende geen schoonheidsprijs…’

15. Amy Burton 1-0
37. Floks van der Beek 1-1
69. Jolien Bogers 2-1

Rotterdam – Nijmegen 5-2

Rotterdam verstevigde haar nummer-twee-positie op de ranglijst door een 5-2 overwinning op Nijmegen. Brian Vervoort, coach van Rotterdam: ‘We speelden een goede wedstrijd, waarin we veel aan de bal waren en daaruit kansen creëerden. In de eerste helft oogden we soms nog wat laconiek en verzuimden we echt door te drukken, maar in de tweede helft verzilverden we onze kansen wél. Terecht, want we waren de betere ploeg vandaag.’

Nijmegen-coach Richard de Snaijer was ondanks het verlies positief: ‘Als ploeg zetten we stappen, ook vandaag weer. We hebben pech met een aantal zieken en lichte blessures, waardoor we met een niet helemaal fitte ploeg aan de wedstrijd startten. Ik miste ook wat overtuiging binnen de groep; het leek alsof we niet ‘aan’ stonden. Toen we de 1-1 maakten, hadden we momentum kunnen pakken, maar dat deden we niet. Toegegeven: Rotterdam was vandaag ook het betere team. Maar wij hebben meer in ons mars dan we vandaag hebben laten zien.’

Charlotte Hoctin Boes (Rotterdam) passeert Tessa Schoenaker. Foto: Bart Scheulderman

Het Rotterdam van Brian Vervoort verstevigt de tweede plaats op de ranglijst. Foto: Bart Scheulderman

Tilburg – HIC 3-2

In de allerlaatste seconde trok Tilburg de wedstrijd over de streep. ‘We hadden het eerder kunnen afmaken’, concludeerde de winnende coach Ageeth Boomgaardt. ‘De 2-0 voorsprong konden we uitbouwen, maar in plaats daarvan kregen we een goal tegen. Toen kantelde de wedstrijd. Bij 2-2 rechtten we onze rug en dwongen we meerdere strafcorners af. Uit de allerlaatste daarvan volgde een strafbal, die Mikki Roberts benutte.’

Voor Ivar Jager, coach van HIC, waren de druiven na afloop zuur. ‘Zeker op basis van de tweede helft heeft Tilburg mazzel dat het gewonnen heeft: toen hadden wij ruim de overhand. Tilburg heeft de kwaliteit in huis om de wedstrijd naar zich toe te trekken, maar eigenlijk hadden wij de wedstrijd daarvóór al moeten beslissen. Een geval van ‘wel de bloemen, niet de punten’ dus. Tegelijkertijd zie ik dat we groeien als team en gaat de bal op een gegeven moment onze kant op vallen als we zo blijven spelen.’

Mikki Roberts (sc) 1-0
Lisa van Ierland 2-0
Grace Huberts 2-1
Roos Weers (sc) 2-2
Mikki Roberts (sb) 3-2