PK (D): Rotterdam nummer één na derbywinst op Leonidas

Rotterdam heeft een dubbelslag geslagen. In de stadsderby én topper van de negende speeldag was de ploeg met duidelijke cijfers Leonidas de baas: 0-4. Door de zege nam Rotterdam ook de koppositie over in de Promotieklasse. Laren hield Tilburg op een gelijkspel (2-2), terwijl rodelantaarndrager De Terriërs ook tegen Were Di het onderspit dolf (2-0).

Heb je foto’s van een van de onderstaande wedstrijden? Mail ze naar redactie@hockey.nl!

Groningen – Huizen 2-0

19. Liz Klompmaker (sc) 1-0
38. Claire Fischer 2-0

HBS – HIC 0-2

50. Roos Weers (sc) 0-1
66. Roos Weers (sc) 0-2

Laren – Tilburg 2-2

8. Mikki Roberts (sc) 0-1
47. Tessa Hooft 1-1
67. Mylee Vos de Mooij 2-1
68. Donja Zwinkels 2-2

Leonidas – Rotterdam 0-4

De wedstrijd tussen Leonidas en Rotterdam – doorgaans een garantie voor een felle strijd – had ditmaal een zwarte rand. Afgelopen dinsdag overleed Sonja Bleker; de manager van de Leoniden.

‘Sonja zat de afgelopen drie jaar bij onze staf – in misschien wel de moeilijkste periode om manager te zijn. Ze was al 53 jaar bij de club betrokken, waarvan ze 28 jaar als keepster in het eerste heeft gespeeld. Ze was de wijze uil, de moeder van de meiden. Als er problemen waren, pakte zij die op. Bij slecht-weer-gesprekken legde zij een arm om de schouders’, vertelde Leonidas-coach Jordy van der Waart.

‘Ondanks dat het bericht binnenkwam als een mokerslag, zeker omdat ze pas twee weken ziek was, wilden de speelsters wel graag spelen vandaag. Haar overlijden heeft niettemin effect gehad op ons spel. Logisch natuurlijk. We begonnen de wedstrijd met de emoties in de benen. Misschien waren we wel te veel gefocust. De eerste tien minuten kregen we meteen al twee goals om de oren. Daarna hebben we eigenlijk prima gespeeld. We zijn blijven vechten voor wat we waard waren. De meiden hebben elkaar niet laten vallen en dat had na de 0-3 in het eerste kwart wel kunnen gebeuren. Het is jammer dat we na rust niet meteen een goal scoren; dan hadden we de wedstrijd misschien nog kunnen draaien. Maar gezien de omstandigheden kan ik eigenlijk niets anders dan het team complimenteren.’

2. Rebecca Huijgens 0-1
11. Julie van Dam 0-2
18. Annebregt Rietveld 0-3
69. Amber van den Dijssel (sc) 0-4

MOP – Nijmegen 2-0

23. Amelia Katerla 1-0
36. Bo van Kempen (sc) 2-0

Were Di – De Terriërs 2-0

18. Marique Dieudonné 1-0
36. Anouk Gommers 2-0


Wat vind jij? Praat mee...