PK (D): Tilburg doet goede zaken, gelijkspel Laren-De Terriërs

De topper tussen Leonidas en Tilburg eindigde in een 2-0 winst voor de Brabanders, die daarmee voorzichtig op de nummer twee inlopen. Het verschil bedraagt nu vier punten. Met een geblesseerde scheidsrechter stonden de speelsters van Rotterdam en MOP even in de wachtstand, waarna de koploper in de Promotieklasse de wedstrijd nipt over de streep trok (2-1).

HIC – Groningen 0-1

Scoreverloop
20. Liz Klompmaker (sc) 0-1

Huizen – Were Di 1-0

29. Karlinde van Arendonk 1-0

Laren – De Terriërs 2-2

Het nog altijd stijf onderaan staande De Terriërs haalde eindelijk weer eens een puntje binnen. Toch heeft Bart van der Meer, coach van de Heiloose ploeg, dubbele gevoelens. ‘Misschien hadden wij vandaag wel drie punten moeten halen. Zeker in de eerste helft creëerden we volop kansen en maakten we een, wat mij betreft, volledig verdiende 0-1. In het derde kwart leken we een black-out te hebben. In een korte tijd, waarin we meer achteruit dan vooruit liepen, kwamen we met 2-1 achter. Het had zelfs 3-1 kunnen worden, ware het niet dat Laren een strafbal naast pushte. Gelukkig herpakten we ons en kwamen we nog op 2-2.’

Laren-coach Darren Cheesman keek gefrustreerd terug op de eerste helft. ‘Vooraf hadden we drie keer met elkaar besproken dat we De Terriërs niet moesten onderschatten. Niemand in deze competitie gaat ons de punten geven, ook niet de nummer twaalf. Toch ging het mis: ik zag geen vechtlust en we hockeyden waardeloos. In de tweede helft speelden we agressiever en kwamen daardoor op voorsprong. Het is dan natuurlijk zonde dat we alsnog een strafcorner weggaven waaruit zij de 2-2 scoorden. De Terriërs is een ploeg met minder technische kwaliteiten dan de andere teams uit de Promotieklasse, maar ze hebben een teamspirit waar anderen nog wat van kunnen leren.’

Tessa Kramer 0-1
Agustina Hasselström 1-1
Djoeke Vogel (sc) 2-1
Lynn Oosterveer (sc) 2-2

Nijmegen – HBS 5-1

29. Tessa Schoenaker (sc) 1-0
29. An Nijkamp (sc) 2-0
39. An Nijkamp 3-0