PK (D): Huizen stoomt op richting koppositie na winst op Laren

Huizen is op stoom in de Promotieklasse Dames. Een dikke 0-4 winst tegen en op Laren betekende alweer de vierde zege op rij voor de ploeg uit het Gooi. Door het gelijkspel van Groningen tegen MOP (1-1) heeft de ploeg van coach Donald Drost nog maar twee punten achterstand op de koploper. Onderaan de ranglijst boekte Victoria een belangrijke driepunter tegen Almere (1-2). Daarmee heeft de Rotterdamse ex-hoofdklasser zich voorlopig buiten de gevarenzone gespeeld.

Heb je foto’s van één van de onderstaande wedstrijden? Mail ze naar redactie@hockey.nl.

Laren – Huizen 0-4

De Gooise derby tussen Laren en Huizen was overduidelijk een prooi voor de uitploeg, die al binnen tien minuten op een 0-2 voorsprong stond.

Huizen-captain Amber Folmer: ‘In eerdere wedstrijden hadden we nog wel eens moeite om op gang te komen. Nu stonden we vanaf de eerste seconde aan. Het hoge niveau hielden we de hele wedstrijd vast. Onze keepster heeft niets te doen gehad. Het enige kritiekpuntje is dat het wel 10-0 had kunnen zijn. Bij grote kansen waren we meerdere keren net niet scherp genoeg. Dat neemt niet weg dat dit een heerlijke overwinning is; een beloning voor onze hoge trainingsintensiteit.’

Laren-coach Steven van Tijn: ‘Huizen heeft verdiend gewonnen. Zij waren simpelweg beter. We begonnen zwak en door de snelle 0-2 achterstand stond de wedstrijd voor ons verder in het teken van repareren. Daardoor speelden we niet met durf en lef. In de tweede helft boden we iets meer partij, maar onvoldoende om daadwerkelijk vuist te kunnen maken. Alle credits aan Huizen vandaag.’

5. Noor Knoop 0-1
9. Noa van Leer 0-2
23. Myrthe van Kesteren (sc) 0-3
42. Amber Folmer 0-4

Almere – Victoria 1-2

6. Daphne Voormolen 0-1
14. Jozina Leemans 0-2
48. Susanne van der Bijl 1-2