PK (D): Tilburg haalt drie punten binnen, Leonidas wint van MOP

Titelfavoriet Tilburg kan de eerste drie punten bijschrijven, mede dankzij een loepzuivere hattrick van Mikki Roberts. Ook Rotterdam en HIC wonnen voor het eerst dit seizoen, zij het met een verschil van slechts één doelpunt. Het duel tussen koplopers MOP en Leonidas werd in het voordeel van de Rotterdamse ploeg beslist. De wedstrijd tussen Huizen en Nijmegen werd na 42 minuten spelen gestaakt vanwege een blessure bij een van de scheidsrechters.

Groningen-Tilburg 0-4

42. Mikki Roberts (sc) 0-1
46. Mikki Roberts (sb) 0-2
70. Mikki Roberts (sc) 0-3
70. Sanne van der Meijs 0-4

HBS-Laren 0-0

Huizen-Nijmegen gestaakt (tussenstand: 1-1)

Beide coaches waren het er na 42 minuten spelen over eens: er speelde zich een heerlijke wedstrijd af op het veld van Huizen. Nijmegen-coach Richard de Snaijer: ‘Zowel Huizen als wij strooiden met fantastische aanvallen en sterke verdedigende acties. Het spel golfde op en neer. Dit leverde tot nu toe aan beide kanten een velddoelpunt op.’ Eddie Simmons, coach van Huizen, beaamt dit: ‘De ploegen waren gelijkwaardig vandaag. Richard en ik houden allebei van aanvallend spel en dat was zichtbaar op het veld. Een liesblessure bij een scheidsrechter gooide roet in het eten. Een vervanger was niet zomaar voor handen en dus moeten we de wedstrijd op een ander moment uitspelen.’

Wanneer de ploegen het duel uitspelen, is nog niet bekend.

De Terriërs-HIC 0-1

‘Een bizarre situatie’, zo noemt Ivar Jager (coach HIC) het feit dat De Terriërs en HIC in drie dagen twee officiële wedstrijden tegen elkaar speelden. Donderdag troffen de ploegen elkaar in de strijd om de Gold Cup, vandaag mochten ze opnieuw in Heiloo om de winst spelen. Ook de uitslag was identiek: in beide gevallen trok HIC met 0-1 aan het langste eind.

‘Na donderdag hebben we kleine aanpassingen gedaan, maar het spelbeeld was niet veel anders. De Terriërs probeerde opportunistisch druk te geven, terwijl wij het spel wilden maken. De goal viel niet snel en toch behielden wij het vertrouwen dat die wel zou gaan vallen. Dat gebeurde ook. De strijd ontbrandde in de slotminuten en bij beide partijen moest een speelster met een gele kaart naar de kant, maar wij hebben de wedstrijd professioneel uitgespeeld.’

Bart van der Meer (De Terriërs) is na afloop tevreden over hoe hij zijn ploeg heeft zien spelen: ‘De speelsters hielden zich aan de gemaakte afspraken en zeker in de tweede helft zetten we HIC in de klem. Het enige dat eraan ontbrak, is het maken van doelpunten. Een gelijkspel was dan ook verdiend geweest, maar als we deze lijn voortzetten, heb ik er alle vertrouwen in dat we punten gaan pakken.’

54. Grace Huberts 0-1

Were Di-Rotterdam 1-2

Vorige week was Rotterdam-coach Brian Vervoort nog allerminst tevreden met het spel dat zijn team had laten zien, maar vandaag is dat anders. ‘We speelden gedisciplineerd en met controle. Were Di is een stugge, sterk verdedigende ploeg die weinig kansen weggeeft. Niettemin bewaarden we rust en creëerden we meerdere strafcorners. Daar vielen uiteindelijk ook onze doelpunten uit. In het slot van de wedstrijd zette Were Di ons onder druk en dat leverde een rake strafbal en een paar penibele situaties op. We zijn zakelijk met die situaties omgegaan. Onze overwinning was dan ook verdiend.’

Mark Dekker, coach van de Tilburgsen, kijkt daar anders naar: ‘We hadden minder balbezit dan Rotterdam, maar dat is ook onze speelstijl. Wij voelen ons comfortabel als we de bal niet hebben. Wat we hebben nagelaten, is om doelpunten te maken wanneer we wél in de aanval zijn. Daardoor lieten we Rotterdam in de wedstrijd komen en kregen we twee treffers om de oren. Pas in het vierde kwart gaven we echt gas. In de volgende wedstrijden mogen we arroganter, minder vriendelijk zijn.’

29. Rebecca Huygens (sc) 0-1
46. Charlotte Hoctin Boes (sc) 0-2
68. Sietske Loots (sb) 1-2