PK (D): Were Di en Laren avondwinnaars bij inhaalduels

Na het uitstellen van twee wedstrijden, vanwege coronagevallen, kruisten Were Di en Nijmegen in Tilburg en MOP en Laren in Vught vanavond alsnog de degens. Were Di en Laren konden na zeventig speelminuten de eerste driepunter van 2022 bijschrijven.

Were Di – Nijmegen 1-0

Onderin deed Were Di goede zaken door Nijmegen met een nederlaag naar huis te sturen. Daarmee blijft Nijmegen op de gevaarlijke tiende plek staan, die aan het eind van dit seizoen leidt tot deelname aan de play-outs. Were Di daarentegen kan met een verstevigde negende positie voorlopig iets opgeluchter ademhalen.

‘Dit is zeker een heel fijn begin van de tweede seizoenshelft’, aldus winnend coach Mark Dekker. ‘Wil je stijgen op de ranglijst dan moet je minimaal winnen van de teams die lager staan. Dat hebben we gedaan. We begonnen de wedstrijd matig, met veel slordigheid in de basistechnieken en aannames. Nijmegen kwam juist goed uit te startblokken. We hebben ons daar met man en macht tegen verdedigd. Na de rust stelden we orde op zaken en scoorden we na een strak opgezette aanval mooi de 1-0. We hebben nu twee pittige potjes in het vooruitzicht, tegen Rotterdam en Tilburg (de nummers één en drie van de ranglijst, red.), maar verdiend of niet: deze drie punten zijn in ieder geval alvast binnen.’

Debuterend Nijmegen-hoofdcoach Bas de van der Schueren had na afloop vanzelfsprekend minder reden tot juichen. ‘Natuurlijk balen we. Aan beide kanten waren er goede kansen en Were Di benutte er één toen wij even niet wakker leken. Voor mijn gevoel had een gelijkspel niet misstaan. Maar van een man over boord is geen sprake. We hebben nog tien wedstrijden te gaan en het is te vroeg om  nu angstig naar de ranglijst te kijken. Geen reden tot paniek dus en op naar zondag, waar we er thuis tegen Huizen alles aan gaan doen om wél die drie punten binnen te halen.’

Babs van Hest 1-0

MOP – Laren 0-2

Waar Laren in het thuisduel tegen MOP nog met 1-6 het onderspit delfde, wist de Gooise ploeg op Brabantse bodem wél te winnen. Daarmee staan de teams nu in puntenaantal gelijk (13).

50. Toni Marks 0-1
61. Emma Lochorn 0-2


Wat vind jij? Praat mee...