Promotieklasse (D&H): Doelpunten Speelronde 2

Terug van weggeweest op onze site: de doelpunten van de Promotieklasse Dames en Heren. Uit de wedstrijdbeelden die de video-analisten op de torens aanleveren, monteren wij per speelronde panklare video’s met daarin natuurlijk alle goals. Veel kijkplezier!

Promotieklasse Dames

Promotieklasse Heren

 

 

 


18 Reacties

 1. eefgorter

  Die strafbal op 5-1 tijdens Laren - Were Di. Wellicht dat iemand van de bond de scheidsrechter van dienst nog even de regels mbt het nemen van een strafbal kan uitleggen. Dat dit niet is toegestaan is één ding. Dat die scheidsrechter dat niet weet op dat niveau is op z’n zachtst gezegd storend.

  1. pjklaassen

   Eens

  2. martijn-cox

   Wat is er mis mee in jouw optiek? Stelt zich in de buurt op toch en het is een push (zie ik tenminste de hele tijd in het zaal hockey) Ik had hem goedgekeurd denk ik

 2. pjklaassen

  Hoe zit het met de 2-2 van dames Were di. Aangeef corner op deze manier? Moest je niet 1 voet in het veld hebben?

  1. Derrick Bijker

   Je moet (minimaal) 1 voet buiten het veld hebben.

 3. pjklaassen

  Thnx Rick! Helder

 4. MIck

  Zo heb Ik al weet Ik hoeveel strafballen gezien, vertel ons wat is er niet goed?

 5. hockeyaddict

  Voor de oudere generatie is de uitvoering van deze strafbal zeker geen push, maar wie zijn wij 40-plussers nu eenmaal?, hockey evolueert. In de zaal is het inmiddels ook (oogluikend?) toegestaan om je pass in te zetten met je stick in de lucht als een soort mini-slapshot, dus wellicht geldt dat nu ook voor de strafPUSH? Ik had als arbiter deze strafbal in ieder geval nooit afgekeurd.

  1. sven-v

   Bij zaalhockey is dit meer vanuit het buitenland naar NL gekomen. Al heel lang geleden tegen Duitse teams in de zaal gespeeld. Wij "duwden" keurig de bal en zij gebruikten deze techniek. Alsof we water zagen branden :) Maar nu is dit toch gemeengoed? Staat de definitie van push niet omschreven als x cm van de bal de beweging inzetten?

  2. eefgorter

   Het werd even oogluikend toegestaan maar dat is inmiddels teruggedraaid. Het zgn Julia Müller-schot (slapshot) is zowel in de toelichting op de regels (zie p. 10 zaalreglement) als via de zaalbriefing verboten.

 6. slechts-een-mening

  @Mick @Marty @hockeyaddict Zie p.7 van de spelregels veld (en p. 10 van de spelregels zaal voor een nog duidelijkere definitie van een slag vs. een push. "Slag is spelen van de bal door middel van een zwaaiende beweging van de stick naar de bal. Een schuifslag waarbij de stick een lange duwende of slepende beweging maakt voordat de bal geraakt wordt, wordt aangemerkt als slag". In de zaalregels wordt het "slapshot" zoals je hier ziet zelfs letterlijk genoemd in de definitie van een slag. Kortom, dit is geen push maar een slag. Niet dat het bij een 4-2 stand uitmaakt maar wanneer dit nog een keer gebeurd voor de winst van een play-off wedstrijd voor promotie naar HK. Dan zijn de poppen aan het dansen. Relevantie van generatie en leeftijd ontgaat me. De spelregels zijn op dit punt kristalhelder, pas ze dan ook gewoon toe.

  1. flyingdutch

   Spelregels zijn aan interpretatie onderhevig. Als er precies volgens de regels gefloten zou worden zou het ook bijna nooit shoot zijn, maar we verwachten toch echt dat er gefloten wordt als de bal op de voet komt. In dit geval is deze push al jaren gemeengoed, alle spelers (40-) verwachten dat zo'n strafbal wordt goedgekeurd, en alle scheidsrechters keuren zo'n strafbal goed. Als je terug wil naar het hockey van 20 jaar geleden zou ik een mailtje naar de KNHB sturen zodat ze voor volgend jaar een nieuwe scheidsrechtersinstructie kunnen maken

 7. eefgorter

  @Flyingdutch Je onderscheidt terecht de regels en de interpretatie van regels, de zgn briefing. Briefing gaat over wat is een duw, hoe beoordelen we de scoop-5 meter regel. In dit geval is daar geen sprake van. Deze SB mag simpelweg niet. Daar komt geen interpretatie aan te pas. In de zaal is deze slag (‘slapshot’) middels de zaalbriefing in NL niet (meer) toegestaan. Ik omarm zo’n beetje alle regelwijzigingen van de afgelopen 30 jaar dus daar ligt het niet aan. Alleen onbeperkt doorwisselen is me een doorn in het oog en daar ben ik niet de enige in. Een mail naar de KNHB heeft weinig zin: je kan een regel niet wijzigen in wat ‘ie al is 🥰

  1. flyingdutch

   Als heel de wereld verwacht dat zo'n strafbal goedgekeurd wordt behalve jij, wie is er dan gek? Jij, of de rest van de wereld? 😉

 8. eefgorter

  @Flyingdutch dan kies ik “de rest van de wereld”. Ik wist ook niet dat bij het toepassen van de regels de meerderheid van stemmen gold.

 9. pjklaassen

  Gewoon gênant dat dit wordt goed gekeurd door de scheidsrechters

 10. GlasHalfvol

  Bedankt voor deze opbouwende feedback @pjklaassen? Zeker zelf weggestuurd als scheidsrechter bij me8 vanwege gebrek aan inzicht??

  1. eefgorter

   En wat is jouw probleem? Rare opmerking.


Wat vind jij? Praat mee...