Robbert-Jan de Vos weg bij HGC, Lejeune verlaat HIC

Robbert-Jan de Vos vertrekt aan het einde van het seizoen bij de dames van promotieklasser HGC. De Vos is bezig aan zijn derde seizoen bij Wassenaarse vereniging. Ook de heren van HIC moeten op zoek naar een andere coach, aangezien Helen Lejeune heeft aangegeven de Amstelveense promotieklasser te verlaten na dit seizoen.

De Vos vindt dat het tijd is voor een nieuwe uitdaging. Het eerste damesteam van HGC behaalde onder zijn leiding twee keer play-offs in de Overgangsklasse. Vorig jaar haalde het team de Promotieklasse, waar het momenteel strijdt om een plek bij de eerste drie. De Vos is ook technisch manager van de topjeugd bij HC Den Bosch, trainer van het Nederlands Meisjes B en videoanalist bij het Nederlands Dames Zaalhockeyteam.

Met Dames 1 HGC wist hij vorig weekeinde nog een plek in de Hoofdklasse zaal voor volgend jaar veilig te stellen voor de Gazellen. Mark van Loon, commissaris Tophockey Dames: ‘Dames 1 van HGC heeft onder De Vos een grote stap gezet naar verdere professionalisering. Wij hopen dat we deze goede weg de komende jaren kunnen voortzetten. Het team en de club hebben enorm veel profijt gehad van de hockeykennis en passie van Robbert-Jan. We zijn blij de komende tijd hiervan nog gebruik te kunnen maken.’
HGC gaat op zoek naar een opvolger, die de taken van Robbert- Jan de Vos na dit seizoen overneemt.

Lejeune: Tijd voor nieuwe uitdaging

Ook Helen Lejeune was drie jaar actief bij de heren van HIC, waarvan het eerste jaar als specialistentrainer. In de Overgangsklasse werd ze met de Amstelveense mannen vierde en vijfde. Lejeune: ‘De afgelopen twee jaar heb ik als hoofdcoach, met Bastiaan Ophof als assistent, een geweldige ervaring gevonden. Maar ik vind het tijd om een nieuwe uitdaging aan te gaan.’
Lejeune is behalve trainer van HIC ook coach van Nederlands Meisjes A.

Helen Lejeune. Foto: Orange Pictures/Erik van Kordelaar


8 Reacties

 1. asjemenou

  Valt mij op dat tegenwoordig, uitzonderingen daar gelaten, de maximale houdbaarheid van een trainer in de top 2-3 jaar is. Tijd voor een nieuwe uitdaging, het werkt niet meer, team heeft ander coach nodig etc. Ik verbaas mij hierover want zoveel vacatures elk jaar is er nu ook niet. Iets bouwen kost nou eenmaal meer tijd dan die 2-3 jaar. Inderdaad ook in het hockey is trainer zijn onzeker en vluchtig.

 2. pacoh

  Vos naar HDM en Lejeune naar A’dam. Carroussel begint nu al te draaien.

 3. Hockeyfeest

  Ik vraag me af wat de Vos wil gaan doen. Lijkt me bij HGC toch wel op zijn plaats/niveau te zitten. Is daar goed bezig. Volgens mij waren daar ook geen problemen, toch? Wisselt, denk ik, wat te enthousiast van baan Als hij binnen het hockey zijn uitdagingen zoekt, zou ik adviseren wat langer op een plek te blijven en te laten zien dat je zelf echt iets toe te voegen hebt. "Baan(s)hoppen" is wat mij betreft eerder een teken van zwakte dan van potentie.

  1. ericdv

   @hockeyfeest; ik snap je niet. Je noemt wel de Vos een job-hopper, maar Le Jeune niet...? Daarnaast heeft de Vos juist heel lang bij hdm gezeten, en is überhaupt lang en vooral gepassioneerd betrokken in het hockey, bij Nederlands, nu ook 3 jaar bij Den Bosch. Kan je het iemand kwalijk nemen dat hij zich ook wil door ontwikkelen? Daarbij is 3 jaar inderdaad een redelijk gebruikelijke termijn waarna trainers/coaches een overstap maken, dan is het regelmatig (niet altijd idd) tijd voor een frisse wind... Ik wens beide bijzonder getalenteerde coaches veel succes en hoop op een mooie nieuwe uitdaging voor ze!

 4. pietersmits

  Ambitie , netwerken en handig manoeuvreren zijn voor een carrière binnen het hockey zeker zo belangrijk als inhoud.

 5. Hockeyfeest

  @ericdv De carrière van Lejeune is duidelijk, maar de Vos leek, vanwege zijn HDM tijd, minder onrustig. Ik wens hem een nieuwe uitdaging voor langere tijd, waarbij ik denk dat die bij HGC ook nog aanwezig is. Die frisse wind iedere paar jaar zie ik meer als oppervlakkigheid dan als voordeel voor een vereniging.

 6. Conrad

  Ja, dat cliche van 'ben toe aan een nieuwe uitdaging' is altijd mooi. Eens met ikweetniks, na 2-3 jaar zaaien komt er weer een andere boer om opnieuw te zaaien en zo zaaien clubs wat af zonder ook maar iets te oogsten. Ik snap best dat je verkast als er een HK club op de stoep staat. Daar gaan we dan maar even vanuit want anders zou ik de keuze van beide, succesvolle, coaches niet begrijpen.

 7. bakkertje80

  Van Loon, nooit zelf echt hockey gespeeld, sponsert wat geld naar HGC maar verwacht als tegenprestatie dat hij het hele topbeleid mag bepalen als commissaris en dan met name rond de teams van zijn dochters. Er zijn al hele volksstammen vertrokken naar andere clubs zoals HDM, KZ en Cartouche omdat er hele vreemde (selectie) praktijken rondom de teams van deze kinderen plaatsvinden. Hoogstwaarschijnlijk is van Loon niet blij met topcoach de Vos.


Wat vind jij? Praat mee...