Round-up PK (D): HBS degradeert, Groningen wint kraker van Push

HBS degradeert uit de Promotieklasse Dames. De Bloemendaalse ploeg was zondag in eigen huis niet opgewassen tegen Huizen (2-4). Nummer elf Almere won knap met 1-0 van Were Di. Het verschil tussen Almere en Were Di, de nummer negen, is nu slechts twee punten. Met nog drie wedstrijden te gaan, is de spanning onderin dus nog volop aanwezig.

Groningen won de topper van Push (3-2). Daarmee nemen de noordelingen de tweede plaats van Push over, al hebben ze beide evenveel punten. Bovendien zitten Huizen en HIC hen op de hielen met slechts twee punten minder. Alleen Oranje-Rood lijkt onbedreigd op promotie af te stevenen. De Eindhovense ploeg kan komende zondag tegen Push het kampioenschap veiligstellen.

‘Grote stappen’, maar wel degradatie

Voor HBS is het nu al scherven rapen. De ploeg van coach Laurence Docherty vocht voor wat het waard was tegen Huizen. Vier tegendoelpunten in het tweede kwart deed de thuisploeg de das om. Rechtstreekse degradatie naar de Overgangsklasse is daarmee een feit.

Dochterty: ‘Op het tweede kwart na hebben we vandaag enorme inzet getoond. We zetten continu druk en creëerden tal van kansen. Het ontbrak ons alleen aan kwaliteit aan de kop van de cirkel en het lukte niet om meer te scoren. Ik ben er trots op hoe we de wedstrijd hebben omgekeerd na de blamages in het tweede kwart.’

Coach Laurence Docherty spreekt zijn speelsters toe na de degradatie. Foto: Gerard Spaans Sportsphotography/Orange Pictures

Over de degradatie is Docherty reëel: ‘We kwamen van ver. Ik coach de ploeg nu zes wedstrijden. Daarvan hebben we er twee gewonnen, zijn we er twee keer hard afgegaan en had er tweemaal meer ingezeten. Vandaag was een wedstrijd uit de laatste categorie. De verschillen in de Promotieklasse zijn minimaal, dus je moet je onderscheiden met basiskwaliteiten op de cruciale momenten en durf, geloof en vertrouwen in jezelf. Daarin hebben de speelsters grote stappen gemaakt de laatste weken. Alleen in de afronding kan het beter. We gaan er alles aan doen om de laatste drie wedstrijden te winnen en het seizoen toch positief af te sluiten.’

Naast Nijmegen speelt ook Leiden komend seizoen in de Promotieklasse. De ploeg uit Oegstgeest won van Eindhoven (0-1) en is daarmee kampioen van de Overgangsklasse A.

Merel de Wit maakt de 3-2 voor Groningen tegen Push. Foto: Jacob Gunter

Merel de Wit wordt besprongen door teamgenoten na de 3-2 voor Groningen tegen Push. Foto: Jacob Gunter

 


1 Reactie

  1. peter_vergeer

    Wat een spannende competitie. Maar ik denk dat de stand van vandaag ook de eindstand wordt. In de top nog wel een paar onderlinge duels die heel interessant zijn. En onderin wordt het vooral interessant hoeveel pijn HBS de andere teams onderin gaat doen nu ze weliswaar gedegradeerd zijn, maar wel steeds sterker spelen. Maar het zal denk ik toch weinig verschil meer gaan maken.


Wat vind jij? Praat mee...