Round-up PK (D): hekkensluiter HBS klopt HIC, Victoria rukt op

Het is ongemeen spannend in de Promotieklasse Dames. Na veertien speeldagen zijn de ploegen in de top nog dichter naar elkaar toe gekropen. Het verschil tussen koploper Oranje-Rood en nummer vier HIC bedraagt slechts drie punten.

Oranje-Rood en achtervolger Groningen hielden zondag slechts een punt over aan hun wedstrijden. De Eindhovense ploeg speelde na een 2-0 achterstand gelijk tegen Laren (2-2) en dezelfde uitslag stond ook op het scorebord bij Groningen-Almere.

Huizen nestelde zich op de derde plaats. In Rotterdam won de ploeg met 2-1 van Leonidas en klom zodoende naar de derde plaats op de ranglijst. Dat ging ten koste van HIC dat voor eigen publiek met 1-0 verloor van HBS. Het was voor de hekkensluiter, met Laurence Docherty als interim-coach en opvolger van de deze week per direct vertrokken coach Jeroen Tuininga en assistent Suzanne Reimering aan het roer, de eerste zege van het seizoen.

Interim-coach Docherty

Dochterty: ‘Natuurlijk brengt een coachwissel onrust met zich mee, maar het team heeft het vandaag fantastisch opgepakt. Ze waren gefocust, speelden aanvallend, creëerden kansen en verdedigden goed. Aan het einde kregen we veel corners tegen die onze keepster en de verdedigers knap om zeep hebben geholpen. Ik ben superblij voor en trots op de speelsters dat dit heeft geresulteerd in drie punten.’

Ivar Jager, coach van HIC: ‘Na dertig seconden kwam HBS met 0-1 voor door een fout in onze opbouw. Daarna was het 69 minuten eenrichtingsverkeer. We kregen kans op kans, maar benutten de mogelijkheden niet. De laatste vijf minuten kregen we nog zo’n negen strafcorners. HBS leek wel een engel op de lat te hebben. Na vorige week (0-1 verlies tegen nummer elf Almere, red.) is het zuur en zonde dat we vandaag opnieuw verliezen. We stonden op poleposition om in de top drie te eindigen en nu brengen we onszelf in een lastig parket. Komende week spelen we tegen Laren. We kijken ernaar uit om tegen een tegenstander te spelen die wél wil hockeyen in plaats van alleen maar het spel vertragen.’

MOP-Were Di (5-1). Foto: Roel van Gorp

MOP-Were Di (5-1). Foto: Roel van Gorp

MOP-Were Di (5-1). Foto: Roel van Gorp

MOP-Were Di (5-1). Foto: Roel van Gorp

MOP-Were Di (5-1). Foto: Roel van Gorp

Groningen-Almere (2-2). Foto: Jacob Gunter

Groningen-Almere (2-2). Foto: Jacob Gunter

Push-Victoria (0-1). Foto: Bonnette van Zuijlen

Push-Victoria (0-1). Foto: Bonnette van Zuijlen

 


Wat vind jij? Praat mee...