Round-up PK (D): Huizen en Ring Pass aan kop na ronde één

Op de eerste speeldag van de Promotieklasse Dames heeft Huizen direct haar visitekaartje afgegeven. In eigen huis versloeg de ploeg van coach Donald Drost MOP met 4-1. De eindstand was al na één kwart bereikt. Ook promovendus Ring Pass is de competitie uitstekend begonnen. Op en tegen Leonidas bleken de vrouwen uit Delft met 0-3 te sterk.

Overigens had Leonidas ruimschoots de mogelijkheid tot minimaal een gelijkspel. De Rotterdamsen domineerden het spel en creëerden kans op kans. Steeds stond de foutloos presterende Ring Pass-keepster Marith Krutzen, de lat, de paal of de Delfste verdediging in de weg. Een valse start dus voor de ploeg die in seizoen 2021-2022 nog aan de play-offs deelnam, maar zich vorig jaar ternauwernood handhaafde. Ring Pass daarentegen liet een sterk staaltje effectiviteit zien door de spaarzame kansen bijna allemaal in doelpunten om te zetten.


Nijmegen, eveneens promovendus, speelde knap gelijk tegen Laren (1-1). De gelijkmaker van de Gelderse ploeg kwam op naam van Emma Sophie Hessler, overgekomen van de Duitse topclub Düsseldorfer.

Hoofdklasse-degradant Klein Zwitserland en Victoria speelden gelijk. KZ kwam daarmee met de schrik vrij: pas in de dying seconds van de wedstrijd scoorde Meike Tjaberinga namens De Steenbokken de 1-1.

 


Wat vind jij? Praat mee...