Round-up PK (D): Huizen kampioen en Klein Zwitserland degradeert

Huizen speelt volgend jaar Hoofdklasse. Na de 2-1 winst op Leiden en het verlies van de naaste concurrentie is de koploper van de Promotieklasse Dames niet meer in te halen. Klein Zwitserland weet na zondagmiddag dat het komend seizoen Overgangsklasse speelt. De hoofdklassedegradant van het afgelopen jaar staat al het hele seizoen onderaan.

Op eigen veld kroonde Huizen zich tot kampioen van de Promotieklasse. Noa van Leer en – de naar SCHC vertrekkende – Noor Knoop tekenden tegen laagvlieger Leiden voor de Gooise doelpunten. Fleur Gort maakte namens Leiden nog wel de aansluitingstreffer, maar dichterbij de koploper kwam de ploeg van Jorge Nolte niet. Daarmee mag Huizen zich, vijf jaar na de degradatie, opmaken voor een terugkeer op het hoogste niveau.

Huizen Dames 1 is kampioen van de Promotieklasse. Foto: DFotografie

Van de overige ploegen uit de top vijf won alleen Victoria (1-2 van Laren). De Rotterdamse vrouwen stijgen hierdoor naar de tweede plaats op de ranglijst. MOP zakte uit de top drie door een 4-1 nederlaag tegen Leonidas. Ook Ring Pass verloor, met 1-2 van Groningen. De ploeg van Sjoerd Woelders staat nog wel op een play-offplek, mede dankzij het verlies van Nijmegen (2-1 tegen HIC).

Ring Pass-aanvoerder Teuntje Bruijstens probeert de bal afhandig te maken van Groningen-routinier Evaline Janssens. Foto: Rob Römer

Klein Zwitserland degradeert

Klein Zwitserland is niet bij machte gebleken om zich met een vrijwel geheel nieuw team te handhaven in de Promotieklasse. Tegen Push vocht het voor wat het waard was. KZ-middenvelder Jip Blaas zette na zes minuten de 1-0 op het scorebord, maar twee minuten later trok Marieke Bos namens Push de stand alweer gelijk. Twaalf minuten voor tijd deelde Lobke van Nistelrooij de genadeklap uit. Hierdoor is degradatie voor Klein Zwitserland een feit.

 


Wat vind jij? Praat mee...