Round-up PK (D): Huizen aan kop na zege op Ring Pass, Laren rukt op

In de vierde speelronde van de Promotieklasse Dames hebben de Gooise teams een mooie slag geslagen. Huizen won de topper van Ring Pass en voert nu de ranglijst aan. In eigen huis versloeg Laren hoofdklassedegradant Klein Zwitserland met maar liefst 5-1. Daardoor rukt de ploeg van coach Steven van Tijn op naar plek twee. Ring Pass zakte van de eerste naar de derde plaats op de ranglijst.

Het zag er aanvankelijk niet naar uit dat Laren er met de zege vandoor zou gaan. Al na twee minuten zette Isabel Durve de Steenbokken op voorsprong. Toen Mylee Vos de Mooij voor de gelijkmaker tekende uit een strafbal was Laren los. Voor rust bouwde de thuisploeg een 3-1 voorsprong uit dankzij doelpunten van Annabel Butler en Anne Verbeek. Door goals van Fleur Snijders en opnieuw Verbeek in het derde kwart stond de uiteindelijk royale 5-1 eindstand op het scorebord. Daarmee is de runner-up-positie voor de Gooise ploeg een feit. Klein Zwitserland is hekkensluiter met slechts twee punten uit vier duels.

Promovendus Ring Pass presteert tot nu toe uitstekend. De Delfste vrouwen verloren nog geen wedstrijd en stonden tot vandaag fier bovenaan. In Huizen moesten ze niettemin hun meerdere erkennen. Het was Melle Vaessen die haar ploeg in de elfde minuut van de wedstrijd op voorsprong bracht. Ring Pass ging naarstig op zoek naar de gelijkmaker en creëerde strafcorners, maar daarbij bleken Huizen-keepster Robin van den Ende en lijnstop Myrthe van Kesteren steeds een sta-in-de-weg. Vlak voor tijd leek Noor Knoop voor de beslissende 2-0 te zorgen, maar haar backhandschot werd afgekeurd vanwege bolle kant. De 1-0 bleek uiteindelijk genoeg, waardoor Huizen de koppositie van Ring Pass heeft overgenomen.

Ring Pass-speelster Tessa van Haaster in duel met Noor Knoop (Huizen). Foto: Rob Römer

Nijmegen blijft ook na de vierde speelronde ongeslagen. Op bezoek bij Groningen was Maren Eertink goud waard voor haar ploeg. Niet alleen maakte ze de eerste gelijkmaker, ook prikte ze vlak voor tijd de 2-2 binnen. Daarmee staat de Gelderse promovendus op een keurige zesde plek. Waar Groningen vorig seizoen meedraaide in de top van de competitie, zoekt het nu nog naar de juiste vorm. Met vier uit vier moeten de noorderlingen het voorlopig doen met een achtste plek op de ranglijst.