Round-up PK (D): Huizen loopt verder uit, Ring Pass naar tweede plek

Huizen ziet het kampioenschap in de Promotieklasse Dames steeds dichterbij komen. De ploeg won zondagmiddag de Gooise derby tegen Laren met 2-0. Ring Pass nam de tweede plaats over door MOP in een rechtstreeks duel te verslaan (1-2). Het verschil tussen de nummers één en twee is nu vier punten met nog drie speelrondes te gaan. Huizen heeft bovendien een inhaalwedstrijd tegoed.

Tegen Laren toonde Huizen zich vooral de meest efficiënte ploeg. De snelle openingstreffer van Sam Luttmer uit de strafcorner werd door Myrthe van Kesteren vlak voor rust na een prachtige solo verdubbeld. De Huizen-aanvoerder soleerde vanaf de rechterkant van de 23-meterlijn dwars door de Larense verdediging naar links de cirkel in en rondde fraai met haar backhand af. Ondanks de handenvol kansen die Laren kreeg, kwam de ploeg van Steven van Tijn niet tot scoren. Daarmee blijft Laren op de elfde plek van de ranglijst hangen en neemt daarmee de dreiging van (rechtstreekse) degradatie toe.

Hevige strijd om play-offplekken, ook onderin neemt spanning toe

MOP verloor opnieuw. De voormalig koploper kwam na vier minuten op voorsprong tegen Ring Pass, dankzij een doelpunt van routinier Tessa Schoenaker. Maar Ring Pass vocht zich terug. Doelpunten van Maaike de Vries (strafcorner) en Fleur van Zuilen (strafbal) waren voldoende om de overwinning mee naar Delft te nemen én de nummer twee-positie in handen te krijgen. MOP staat nog wel derde, maar de voorsprong op de nummers vier en vijf (Victoria en Nijmegen) is slechts één punt.

Het lager geklasseerde Leonidas vecht om lijfsbehoud en boekte een belangrijke zege tegen Push. De Rotterdamse doelpunten vielen pas in de laatste vier minuten. Eerst was Minke Boeijenga trefzeker uit een strafcorner. In de slotminuut gooide Mikki Roolaart de wedstrijd definitief op slot met de 0-2. Hierdoor stijgt Leonidas naar de ‘veilige’ plek negen, ten koste van HIC dat met 2-1 van Leiden verloor.

Isa Rentema scoort de 2-1 voor Groningen tegen Victoria. Foto: Jacob Gunter

Groningen viert de 2-1 tegen Victoria. Foto: Jacob Gunter

De 2-2 van Victoria tegen Groningen van Claire Moerman wordt gevierd. Foto: Jacob Gunter