Round-up PK (D): Huizen pakt koppositie, Nijmegen wint dik

Huizen is de nieuwe koploper in de Promotieklasse Dames. Omdat MOP voor de derde week op rij punten verspeelde (1-2 tegen Groningen) en Huizen won (van Klein Zwitserland met 3-0) passeert de ploeg van coach Donald Drost de Vughtse vrouwen. De teams hebben evenveel punten, maar Huizen heeft nog een inhaalwedstrijd tegoed.

MOP kwam in de thuiswedstrijd tegen Groningen al in de eerste minuut op achterstand. Spits Floks van der Beek had duidelijk geen last van de autorit van 250 kilometer naar Vught: zij schoot in de eerste de beste aanval direct raak. Even later verdubbelde strafcornerspecialist Liz Klompmaker de voorsprong. Tessa Schoenaker zorgde nog wel voor de aansluitingstreffer namens MOP, maar verder dan dat kwam de voormalige koploper niet. Als runner-up heeft MOP nu vier punten voorsprong op nummer drie Push.

Nijmegen ruikt de top drie

Het duel tussen promovendi Nijmegen en Ring Pass Delft werd een (op papier eenvoudige) prooi voor de thuisploeg. Na een afgekeurde strafcornergoal van Ring Pass-aanvaller Simone van Daal wegens shadow nam Nijmegen in eigen huis de leiding. Demi van de Geer rondde een counter netjes af. Na rust waren de vrouwen van (na dit seizoen vertrekkend) coach Bas de van der Schueren opnieuw razend effectief uit de counter. Eerst prikte Tessa Verweijen de bal achter keepster Marith Krutzen. Een minuut later sloeg Elena Colmer met haar backhand genadeloos toe: 3-0.

Ring Pass kreeg kansen, vooral uit de strafcorner, maar liep steeds vast op de Nijmeegse defensie – met Duits international Nathalie Kubalski in de goal. Tot overmaat van ramp versierde Colmer ook nog eens een strafbal voor haar ploeg, door onderuit te worden gehaald in scoringspositie. Een koud kunstje voor – de eveneens Duitse – Emma Sophie Hessler. De eretreffer kwam er nog wel: Lise Bom pushte twee minuten voor tijd een strafcornerrebound binnen. Een schrale troost voor nummer vier Ring Pass, dat door het verlies de voorsprong op nummer vijf Nijmegen ziet slinken tot één punt.