Round-up PK (D): Huizen wint dankzij Knoop de topper van MOP

De tweede seizoenshelft van de Promotieklasse Dames begon direct met een topper tussen MOP en runner-up Huizen. Huizen bleek hierin nipt de sterkste (1-2). MOP blijft koploper, maar ziet het gat met Huizen en Victoria slinken naar vier punten. Onderin boekte Groningen een belangrijke 1-0 zege op HIC. Hierdoor schuiven de Groningers één plekje omhoog op de ranglijst: van plek tien naar negen. Klein Zwitserland blijft hekkensluiter na een 6-1 nederlaag tegen Victoria.

In een zonovergoten Vught aasde MOP op revanche na de 4-1 uitnederlaag. De ploeg van coach Mark Dekker begon dan ook voortvarend aan de wedstrijd. Huizen daarentegen, met Jong Oranje-speelster Sam Luttmer centraal achterin in plaats van als rechtsachter, kwam nauwelijks onder de Vughtse druk uit. Kansen voor de koploper waren er ook, zoals drie strafcorners. Specialist en topscorer Bo van Kempen verzilverde die mogelijkheden niet.

Aan het einde van het eerste kwart was het uit de eerste de beste uitbraak van Huizen ineens raak. Noor Knoop schoof de bal eenvoudig van dichtbij binnen na een mooie aanval over rechts via Noa van Leer en Myrthe van Kesteren. Het leek het zetje dat Huizen nodig had, want vanaf dat moment was de ploeg steeds vaker in de aanvallende cirkel te vinden.

Blijdschap bij Noor Knoop na de 0-1 tegen MOP. Foto: Jan Willem de Venster

Grootste troef op goal

Na rust was het alle hens aan dek voor Huizen. Het regende strafcorners, maar wat MOP ook probeerde, iedere inzet keerde de Huizer defensie. Met de grootste troef op goal. Keepster Robin van den Ende keerde de ene na de andere inzet, op één strafbal van Van Kempen na.

Na de gelijkmaker bleef MOP pressen. Een wereldkans liet spits Lisa van Ierland, vogeltje vrij voor het doel, onbenut. Aan de andere kant van het veld kreeg Huizen één minuut voor tijd plotseling toch nog een strafcorner te nemen. Een variant belandde op de stick van Knoop, die opnieuw trefzeker was (1-2). Zo greep Huizen in de slotminuut de belangrijke zege en verkleint de ploeg het gat met MOP naar vier punten.

MOP-speelster Lisa van Ierland komt niet door het blok van Huizen-verdedigster Sam Luttmer heen. Foto: Jan Willem de Venster

Promoteklasse Dames: Groningen-HIC. Van Melis van HIC brengt redding. Foto: Jacob Gunter

Promotieklasse Dames: Groningen-HIC. Evalina Janssens scoort de 1-0. Foto: Jacob Gunter

Promotieklasse Dames: Ring Pass Delft-Leonidas. Foto: Jan Lelieveldt

Promotieklasse Dames: Ring Pass Delft-Leonidas. Foto: Jan Lelieveldt

Promotieklasse Dames: Ring Pass Delft-Leonidas. Foto: Jan Lelieveldt

 


Wat vind jij? Praat mee...