Round-up PK (D): kelderduel onbeslist, spektakel in Groningen

In de negende speelronde van de Promotieklasse Dames zette koploper MOP haar zegereeks voort. In eigen huis versloegen de Vughtse vrouwen Leonidas met 2-1 dankzij een doelpunt van Bo van Kempen in de laatste minuut van de wedstrijd. Het is alweer de zevende overwinning van de ploeg van coach Mark Dekker, dat nu maar liefst zeven punten voorsprong heeft op de nieuwe runner-up Nijmegen.

In de kelder van de Promotieklasse eindigde het duel tussen Push en hoofdklassedegradant Klein Zwitserland in een 2-2 gelijkspel. Tot halverwege de tweede helft leek de thuisploeg er met de winst vandoor te gaan. De Bredase vrouwen kwamen in een sterke fase in kwart twee binnen vijf minuten op 2-0, dankzij doelpunten van Madelief Ringers en Sterre de Boer.

Blijdschap bij Push na de 2-0 van Sterre de Boer. Foto: Rogier Balk

Voor KZ, dat dit seizoen nog geen wedstrijd won, vormde dat reden om na rust een tandje bij te zetten. Die inzet werd in de 53ste minuut beloond, toen Jip Blaas een strafcornervariant netjes binnentipte. Vijf minuten voor tijd was de hekkensluiter opnieuw doeltreffend uit een strafcorner. Opnieuw was het voormalig HDM-speelster Blaas die de bal achter Push-keepster Lauren Logush werkte. Met het gelijkspel blijft Klein Zwitserland als twaalfde op de ranglijst staan, terwijl Push op plek negen terug te vinden is.

Dankzij de late treffer van Jip Blaas (tweede van links) hield KZ een punt over aan de wedstrijd tegen Push. Foto: Rogier Balk

Spektakelstuk op Groningen

Groningen maakt een lastig seizoen door. Waar de noorderlingen vorig jaar halverwege het seizoen nog eerste stonden, zien we de ploeg van coach Julian Steen nu terug op de tiende plaats van de ranking. Ook zondagmiddag wist Groningen niet te winnen. In eigen huis was promovendus Ring Pass met 4-5 te sterk. De thuisploeg kwam nog wel op een 3-1 voorsprong, dankzij doelpunten van Noor Hakker, Liz Klompmaker en Isa Bosgraaf.

Na rust liet Ring Pass zien niet voor niets de reis naar het Hoge Noorden te hebben gemaakt. Met vier goals op rij kantelden de Delfste vrouwen de wedstrijd volledig. In de laatste minuut maakte Evaline Janssens nog wel de aansluitingstreffer, maar deze was er vooral een voor de statistieken. Met de drie punten op zak doet Ring Pass nog volop mee om de bovenste plekken. Voor Groningen daarentegen is er werk aan de winkel om uit de gevarenzone te komen.

Noor Hakker scoort voor Groningen. Foto: Jacob Gunter

Ring Pass viert de 3-4 voorsprong. Foto: Jacob Gunter

Evalina Janssens scoort de 4-5 voor Groningen. Foto: Jacob Gunter