Round-up PK (D): Laren gedegradeerd, MOP houdt play-offdeelname levend

Laren speelt komend seizoen in de Overgangsklasse. De ploeg van coach Steven van Tijn verloor zondagmiddag met 1-2 van Leiden. Daardoor kan het nummer tien HIC wel evenaren qua punten, maar nooit meer inhalen op basis van het aantal gewonnen wedstrijden.

Drie jaar geleden degradeerde Laren uit de Hoofdklasse, na 32 jaar (!) op het hoogste niveau te hebben gespeeld. Dit seizoen worstelde de Gooise ploeg al van begin af aan met de vorm. Vooral het maken van doelpunten bleek een uitdaging voor de nummer elf van de Promotieklasse. Ondanks de komst van het 14-jarige talent Lotte Ruts en de terugkeer van routinier Fleur Kok lukte het niet om uit de negatieve spiraal te komen. Daardoor zien we niet alleen Klein Zwitserland, maar ook Laren komend seizoen terug in de Overgangsklasse.

Victoria en MOP hebben de beste papieren voor play-offs

MOP won eindelijk weer eens (4-0 van Klein Zwitserland). Als nummer drie van de Promotieklasse doet de ploeg van Mark Dekker daardoor nog volop mee om de play-offs. Nijmegen verraste door kampioen Huizen met 2-1 te verslaan. Na een 0-1 achterstand bij rust vochten de Gelderse vrouwen zich in de tweede helft terug dankzij een doelpunt van Elena Colmer. Aanvoerder Phebe Leenen zorgde zelfs voor de volle drie punten door acht minuten voor tijd de winnende treffer binnen te schuiven.

Ondanks de openingstreffer van Huizen-aanvoerder Myrthe van Kesteren verloor kampioen Huizen van Nijmegen. Foto: Jan Willem de Venster

Het duel tussen Victoria en Ring Pass eindigde eveneens in 2-1. Routinier Mady Hof zette Victoria in de eerste helft op voorsprong uit een strafcorner. Na rust verdubbelde Sabine van den Eijnden de score. Tamée Stet tikte aan het einde van het derde kwart nog wel de aansluitingstreffer binnen, maar dichterbij kwam de ploeg uit Delft niet.

Victoria staat nu tweede met 35 punten, gevolgd door MOP (33). Nijmegen, Ring Pass en Push (alle 32 punten) kunnen ook nog altijd een play-offticket bemachtigen.

De 1-0 voor Groningen van Liz Klompmaker. Foto: Jacob Gunter

Evaline Janssens (Groningen) verdedigt. Foto: Jacob Gunter

De 3-0 van Liz Klompmaker voor Groningen wordt gevierd. Foto: Jacob Gunter

Marle Brenkman verdedigt onder toeziend oog van het spandoek om haar te bedanken voor haar inzet voor Groningen gedurende vele jaren. Marle stopt aan het einde van het seizoen. vandaag haar laatste thuiswedstrijd. Foto: Jacob Gunter