Round-up PK (D): MOP grijpt naast play-offs, Push nipt door

Nooit eerder was de ontknoping van de Promotieklasse Dames zo spannend als dit seizoen. Op de laatste speeldag waren er nog vijf ploegen in de race om een plek in de play-offs. MOP valt buiten de boot. Victoria eindigt als nummer twee. En ook Push mag zich, met één doelpunt meer dan nummer vier Ring Pass, opmaken voor het toetje van de competitie.

Het seizoen voor MOP is uitgelopen in een enorme deceptie. Door een 1-0 verlies tegen HIC – een snelle goal van Isolde Otten – eindigt de ploeg uit Vught als vijfde. In de winterstop was MOP nog de fiere koploper van de Promotieklasse en winst tegen HIC was zondagmiddag voldoende geweest om zich in ieder geval nog op de play-offs te verheugen.

Voor MOP eindigt het seizoen in een enorme deceptie. Foto: Thijme Huurman

 

Victoria won ook niet, maar het 1-1 gelijkspel tegen stadsgenoot Leonidas was wel voldoende om de tweede plek veilig te stellen. Victoria speelt komend weekend twee wedstrijden tegen Tilburg om een plek in de Hoofdklasse.

Push is de lachende derde

De vrouwen van Push hebben ongetwijfeld de middag van hun leven. Op en tegen het al gepromoveerde Huizen won de ploeg van Pim Houben met 0-2, dankzij doelpunten van Lobke van Nistelrooij en Freeke van Dongen. Push had geen doelpunt minder moeten maken, want ook Ring Pass zette een driepunter neer (5-2 tegen Laren). Op basis van het aantal punten en gewonnen wedstrijden eindigen Push en Ring Pass gelijk en dus is het doelsaldo beslissend. Daarbij komt Push er nét beter vanaf (+7 tegenover +6 voor Ring Pass). Had Ring Pass één keer meer gescoord of één doelpunt minder tegen gekregen, dan waren de rollen omgekeerd op basis van het aantal doelpunten vóór. En dus zien we de Bredase dames op 1 en 2 juni terug in de play-offs om een hoofdklasseticket tegen Rotterdam.

 


Wat vind jij? Praat mee...