Round-up PK (D): Nijmegen en Ring Pass nog altijd ongeslagen

Op de derde speeldag van de Promotieklasse Dames hebben de drie promovendi opnieuw van zich laten horen. De grootste verrassing van de dag was de overwinning van hekkensluiter Leiden tegen het geroutineerde Groningen (2-1). De winnende treffer kwam zes minuten voor tijd op naam van Anne van Eijndhoven.

Ring Pass liet opnieuw zien dat het een ploeg is om rekening mee te houden. Na twee driepunters hield het team van coach Sjoerd Woelders HIC op 1-1. De Amstelveense vrouwen kwamen nog wel op 1-0, dankzij een rake strafcorner van Liselot Timmermans. Met een velddoelpunt halverwege de tweede helft voorkwam Lise Bom dat alle punten in Noord-Holland bleven. Daarmee is Ring Pass nog steeds koploper in de Promotieklasse.

Jolien Borgers (MOP) en Marjolein Bogers (Nijmegen) in gevecht om de bal. Foto: Jan Willem de Venster

De derde promovendus, Nijmegen, speelde in eigen huis gelijk tegen MOP (1-1). Waar in de eerste helft de echte kansen op een hand te tellen waren, hockeyden beide teams na rust met meer vuur. Bo van Kempen brak namens MOP de ban en zette met haar specialiteit, de sleeppush, haar ploeg op voorsprong. Voor Nijmegen reden om nog een tandje bij te zetten. Met succes: de Nijmeegse Sanne Vormeer prikte aan het einde van het derde kwart de 1-1 binnen. De thuisploeg rook bij een uitspeelcorner zelfs de overwinning, maar de 2-1 ging vanwege shoot niet door.

Blijdschap bij Nijmegen na de, in tweede instantie afgekeurde, 2-1. Foto: Jan Willem de Venster