Round-up PK (D): OR wint topper van HIC, Push naar plek drie

De topper in de Promotieklasse tussen Oranje-Rood en HIC werd zondagmiddag een prooi voor de thuisploeg. Dankzij een 4-2 winst behouden de Eindhovensen hun koppositie, met runner-up Groningen in het kielzog. Door de nipte 1-0 zege op Laren blijft het verschil tussen de twee hoogst geklasseerde ploegen één punt.

Promovendus Push blijft goed presteren. Na de 3-0 overwinning op hekkensluiter HBS staat de ploeg uit Breda nu derde op de ranglijst. De derby tussen Leonidas en Victoria eindigde in 1-0. De ploeg van Jordy van der Waart behaalde nog geen punt dit kalenderjaar en won voor het laatst op 6 november 2022 (2-1 van Laren, red.). Aan die negatieve reeks is nu dus een einde gekomen.

Oranje-Rood weer effectief

Oranje-Rood behoudt haar ongeslagen status van de tweede seizoenshelft. In eigen huis bleek ook HIC een maatje te klein voor de ex-hoofdklasser met uitgesproken kampioensambities. Charlotte Schrijvers zette haar ploeg halverwege de eerste helft op voorsprong. HIC wist nog wel op gelijke hoogte te komen door een doelpunt van Joosje Rijpstra, maar vier minuten later pakte Oranje-Rood de leiding weer over. Hope Ralph stoomde de cirkel binnen en zag haar weinig overtuigende push langs twee Amstelveense verdedigsters en de keepster rollen.

Na rust bleef HIC aandringen, maar het was Oranje-Rood dat opnieuw liet zien over een flink staaltje effectiviteit te beschikken. Eerst sleepte aanvoerder Floor Hoogers een strafcorner binnen. Later was het Guusje Moes die van dichtbij een backhand de touwen in jaste. Het slotakkoord was voor HIC: een splijtpass van verdediger Roos Weers belandde bij Joosje Rijpstra, die opnieuw handig afrondde. De 4-2 kwam evenwel te laat om de overwinning van Oranje-Rood in gevaar te brengen.

HIC-aanvoerder Ymke Rose Grote was blij met het spel van haar team in de wedstrijd tegen Oranje-Rood. Foto: Joris Verwijst/Orange Pictures

Ondanks het verlies was van een bedrukte stemming achteraf volgens HIC-aanvoerder Ymke Rose Gote geen sprake. ‘Dit was een wedstrijd waarin het ging niet om trekken en duwen, maar puur om hockeyen. Dat zijn de duels die we willen spelen. Het geeft vertrouwen dat we eruit komen als we druk naar voren zetten en op snelheid zijn. Helaas gingen onze strafcorners er nu niet in, maar we creëerden ze wél. De kracht van ons team is dat we niet één individu hebben die het spel maakt, maar het echt met elkaar doen. Ook in deze wedstrijd weer. Daar blijven we op bouwen.’

Foto: Jacob Gunter

Foto: Jacob Gunter

Foto: Jan Lelieveldt

Foto: Jan Lelieveldt

Foto: Jan Lelieveldt

Foto: Bonette van Zuijlen

Foto: Bonette van Zuijlen

Foto: Bonette van Zuijlen

 


Wat vind jij? Praat mee...