Round-up PK (D): titelfavorieten verliezen, Nijmegen verrast

De tweede speelronde van de Promotieklasse Dames hebben de verhoudingen op scherp gezet. Titelfavorieten Huizen en HIC verloren zondag beide, terwijl promovendi Ring Pass en Nijmegen juist drie punten binnensleepten. Door de zege voeren de Delftse vrouwen glansrijk de ranglijst aan.

Het duel tussen Groningen en Huizen was een prooi voor de thuisploeg. Strafcornerspecialist Liz Klompmaker tekende al na drie minuten voor de 1-0 aan. Na de gelijkmaker van Huizen-nieuwkomer Dirkie Chamberlain leek de wedstrijd in een puntendeling te eindigen. Floks van der Beek stak daar namens Groningen een stokje voor door drie minuten voor tijd de winnende treffer binnen te tikken.

Floks van der Beek (midden) juicht na haar winnende doelpunt. Foto: Foto: Jacob Gunter

Promovendus Nijmegen doet het vooralsnog prima in de Promotieklasse. Op en tegen (het op papier sterker geachte) Push won de ploeg van coach Bas de van der Schueren met 1-2. Ook Ring Pass won weer. Ditmaal was hoofdklassedegradant Klein Zwitserland niet opgewassen tegen de Delftse dadendrang. KZ kwam nog wel op voorsprong, maar dankzij een gouden eindsprint stond er uiteindelijk een 3-1 eindstand op het scorebord. Simone van Daal, Fleur van Zuilen en voormalig Rotterdam-speelster Tessa van Haaster waren trefzeker.

Victoria gaf ook haar visitekaartje af door HIC met 2-1 te kloppen. Een doelpunt van Claire Moerman, eveneens afkomstig van Rotterdam, zes minuten voor tijd betekende de eerste driepunter van het seizoen voor het team van coach Sjoerd Wolters.

Huizen-keepster Robin van den Ende wordt gepasseerd; 2-1 voor Groningen. Foto: Jacob Gunter

Leonidas dames 1. Foto: Jan Lelieveldt

Leonidas-coach Don Tissen. Foto: Jan Lelieveldt

Laren tegen Leonidas. Foto: Jan Lelieveldt