Round-up PK (D): weer nederlaag MOP, zege hekkensluiter KZ

De dames van MOP hebben het tij nog niet weten te keren. In Rotterdam werd de ploeg getrakteerd op een genadeloos pak slaag. Victoria was op de achttiende speeldag met 5-0 te sterk voor de nummer twee op de ranglijst. Koploper Huizen won wél (0-1 van HIC). Daardoor heeft Huizen nu een voorsprong van drie punten op MOP. Bovendien heeft de koploper één wedstrijd minder gespeeld.

Waar MOP de heenwedstrijd nog met 3-2 te sterk was voor Victoria, waren de rollen zondagmiddag volledig omgekeerd. Sabine van den Eijnden opende de score voor de Rotterdammers. Amper twee minuten later tekende Anouk de Vliegher voor de 2-0. Na rust kwam MOP, dat lijkt te bezwijken onder prestatiedruk, er niet meer aan te pas. Goals van Mady Hof, opnieuw Van de Eijnden en Jozina Leemans leverden een royale 5-0 overwinning op voor Victoria, dat dankzij deze overwinning van de zesde naar de vierde plek van de ranglijst schiet. MOP blijft tweede, maar ziet achtervolgers Ring Pass Delft, Victoria, Nijmegen en Push gevaarlijk dichtbij komen.

Sabine van den Eijnden was een van de doelpuntenmaaksters in de wedstrijd tegen MOP. Foto: Willem Vernes

Na de afstraffing tegen Nijmegen vorige week (4-1 verlies) pakte Ring Pass deze zondag weer drie punten. Push – ook in de race om een plekje bovenin – werd nipt, met 1-0, verslagen. Meike Jansen was de enige doelpuntenmaakster in een wedstrijd waarin meer gele kaarten (twee) dan goals vielen. Ring Pass veroverde hierdoor weer een plekje in de top drie, terwijl Push op de zesde plaats van de ranglijst terug te vinden is met slechts drie punten minder.

KZ wint, maar is nog lang niet uit de gevarenzone

Klein Zwitserland boekte weer eens een overwinning. Aan de Haagse Klatteweg zette de hekkensluiter een 3-1 winst op het scorebord tegen nummer acht Leiden. Alle doelpunten vielen in de tweede helft. KZ is hiermee nog lang niet uit de gevarenzone. De achterstand op Laren en Leonidas – de nummers tien en elf van de ranglijst – bedraagt zes punten. Met nog vier wedstrijden te gaan, is het dus nog altijd code rood in Den Haag.