Round-up PK (D): Were Di houdt koploper Groningen op gelijkspel

Koploper Groningen heeft in de eerste speelronde van de tweede seizoenshelft in de Promotieklasse Dames direct puntenverlies geleden. In eigen huis kwamen de noorderlingen niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen Were Di. Ook runner-up HIC won niet. Tegen Victoria bleef het 0-0. Promovendus Push blijft goed presteren: nummer vier Huizen dolf in Breda het onderspit (3-2).

Het duel tussen Groningen en Were Di was er één tussen de nummers één en tien van de ranglijst. Toch waren beide coaches het er na afloop over eens dat de 2-2 een terechte uitslag was.

Groningen-coach Julian Steen: ‘We begonnen de wedstrijd goed door veel druk op de bal te zetten en ons plan uit te voeren zoals afgesproken. Na de 1-0 voorsprong speelden we in het tweede kwart ronduit matig en kregen we twee goals tegen. Het kostte vervolgens energie om dat weer naar het positieve te draaien en de achterstand in te halen.’

‘Qua fitheid en aanvallende intenties deden we het goed in de tweede helft. Er zit meer in, maar als je kijkt naar de wedstrijd en het aantal kansen over en weer is dit een faire uitslag. We moeten vooral kritisch zijn op ons spel in het tweede kwart. Dat we toen zo onrustig speelden, mag niet gebeuren in de fase waarin we als ploeg staan. Toch ben ik blij dat de kop er weer af is en we in ieder geval een punt hebben behaald.’

Voor Were Di-coach Eric van der Pol en zijn ploeg viel er meer te juichen. ‘Dit gelijkspel voelt als een overwinning. Groningen was op technisch vlak sterker, terwijl wij er wat vechtlust betreft uitsprongen. De 1-0 achterstand in het eerste kwart zette ons op scherp, waarna we gelijkwaardig waren aan Groningen. In de slotseconden van de wedstrijd kregen we nog een uitspeelcorner, die door de lijnstop van de lijn werd gehaald. Jammer natuurlijk, maar alsnog zijn we erg blij met dit punt.’

Floks van der Beek scoort de 2-2 voor Groningen tegen Were Di. Foto: Jacob Gunter

De dames van Push zijn met 3-2 te sterk voor Huizen in de Promotieklasse. Foto: Bonnette Eversteijn-van Zuijlen