Round-up PK (D): Were Di knokt zich langs Leonidas, OR wint weer

Ook na de vijftiende speelronde in de Promotieklasse is Oranje-Rood koploper. De Eindhovense ploeg had weinig moeite met Huizen (1-4). Omdat ook runner-up Groningen won, is het nog altijd ongemeen spannend bovenin de ranglijst. Het onderlinge verschil tussen de nummers één en twee bedraagt slechts één punt. Nummer drie HIC versloeg Laren (0-2) en blijft daarmee in het spoor van Oranje-Rood en Groningen.

Voor Leonidas worden de zorgen steeds groter. Vorig jaar streden de Rotterdamsen nog mee om een plek in de Hoofdklasse, maar door het verlies tegen directe concurrent Were Di (5-4) blijft de ploeg van Jordy van der Waart op de tiende positie staan.

Eric van der Pol, coach van Were Di: ‘Gedurende de gehele wedstrijd vielen we over en weer aan. Leonidas is een snelle counterploeg, die er soms gevaarlijk doorheen komt. Alhoewel wij het eerste deel van de wedstrijd naar ons toetrokken, stonden we bij rust 1-2 achter. In de tweede helft maakten we voor het eerst sinds lange tijd weer eens twee veldgoals. In een reeks strafcorners die volgde, maakte Leonidas vervolgens ook twee doelpunten.’

Met nog twintig minuten op de klok en een 3-4 stand in het voordeel van Leonidas was het nog niet gedaan. Van der Pol: ‘Alhoewel wij noch zij domineerden, wisten wij nog twee keer te scoren. De laatste minuten waren met samengeknepen billen, maar we hielden de 5-4 voorsprong in stand. Begrijpelijkerwijs was de ontlading na het laatste fluitsignaal groot. We hebben ons niet verstopt voor het feit dat dit gezien de cijfers een extra belangrijke pot was. Dankzij hard te vechten, trokken wij uiteindelijk aan het langste eind.’

Verliezend coach Van der Waart: ‘Zoals in alle wedstrijden speelden we verre van slecht en creëerden we kansen, maar op de een of andere manier krijgen we het niet voor elkaar om het onze kant op te laten vallen. In de eerste helft ging het gelijk op, maar na rust voerden we de druk zodanig op dat zij maar een paar kansen kregen. Die benutte Were Di stuk voor stuk, terwijl wij te weinig rendement behaalden.’

Door de nederlaag loopt Were Di drie punten uit op Leonidas. Van der Waart: ‘Met de ranglijst zijn we niet bezig. Natuurlijk weten we waar we staan, maar het is vooral zaak om ervoor te zorgen dat de sfeer goed blijft. Het gaat er nu om een oplossing te vinden voor waar we iedere keer tegen aanlopen: het op cruciale momenten niet doordrukken. Op basis van deze wedstrijd kan ik de speelsters in ieder geval niets kwalijk nemen. Het verlies is dus vooral heel zuur.’