Round-up PK (D): Almere gedegradeerd, alleen Oranje-Rood wint

Op de voorlaatste speelronde van de Promotieklasse Dames regende het gelijke spelen. Alleen kersvers kampioen Oranje-Rood won, met 5-1 van Almere. Hierdoor degradeert Almere na één jaar weer naar de Overgangsklasse. De ploeg kan in punten nog wel op gelijke hoogte komen met nummer tien Were Di, maar heeft, met nog een competitieduel te gaan, twee wedstrijden minder gewonnen.

Were Di en Leonidas strijden volop om rechtstreekse handhaving. Met slechts één punt verschil ten gunste van Leonidas is de laatste speelronde allesbeslissend. Leonidas speelde zondag knap gelijk tegen Groningen (2-2), dankzij een goal van Daphne Groothuis vier minuten voor tijd. Were Di hield Laren op 1-1.

De strijd om de play-offtickets is evenmin beslist. De vier voornaamste kandidaten – Huizen, Groningen, Push en HIC – speelden allemaal gelijk. Daarom staan voorlopig Huizen en Groningen op poleposition. Komend weekend nemen Huizen en Groningen het tegen elkaar op. HIC treft Were Di en Push reist af naar Leonidas. Toch is ook Victoria nog niet helemaal uitgeschakeld. De nummer zes heeft ook nog (utopische) kans, maar heeft die mogelijkheid niet in eigen hand.

Drie wedstrijden om naar uit te kijken dus.

Eveline Janssens van Groningen neemt het doel van Leonidas onder vuur. Foto: Jacob Gunter

Blijdschap na een doelpunt van Groningen tegen Leonidas. Foto: Jacob Gunter

Leonidas viert de gelijkmaker (2-2) tegen Groningen. Foto: Jacob Gunter

 


Wat vind jij? Praat mee...