De rising star van MOP: sleeptalent Bo van Kempen

Tijdens je debuut gelijk vier doelpunten maken in de Promotieklasse. De pas achttienjarige Bo van Kempen kreeg het voor elkaar. Drie corners en een strafbal vlogen erin. Maak nader kennis met deze rising star van MOP.

Eigenlijk wil ze niet al te uitgebreid ingaan op haar prestaties van afgelopen zondag. ‘De winst tegen Laren afgelopen zondag had natuurlijk een zwarte rand. De minuut stilte vooraf, Laren Heren 1 dat vanaf het balkon van het clubhuis toekeek, het grote roze hart dat na afloop het veld opkwam… Dan vind ik het niet gepast om over mijn doelpunten in die wedstrijd te praten’, zegt Van Kempen.

De wedstrijd laten we dan ook voor wat-ie is. Laten we vooral nader kennismaken met deze volwassen tiener. Wie is dit jonge talent?

Van Zevenaar naar Utrecht

Als ze vier jaar is, start Van Kempen met hockeyen bij Zevenaar, in Gelderland. Ze blijkt bovengemiddeld talent te hebben en belandt via Nijmegen bij Kampong. Daar oefent de ze ook meteen met het slepen van strafcorners.

Met de eerstelijnsteams van Kampong sleept ze, mede dankzij haar corner, meerdere prijzen in de wacht waaronder vier nationale zaaltitels. Op haar vijftiende (!) maakt ze haar debuut in de hoofdklasse. Intussen sleutelt ze nu en dan met cornergoeroe Toon Siepman aan haar sleeptechniek.

Toon Siepman leidt nog altijd jong (en oud) sleeptalent op. Foto: Willem Vernes

De tip van Toon

De coronaseizoenen, waarin Van Kempen in de A1 van Kampong zat, gingen haar niet in de koude kleren zitten. Ze miste het spelen van wedstrijden en wilde in het nieuwe seizoen vooral speelminuten maken. Wennen aan het seniorenhockey. Die kans was geringer bij Kampong.

Toon Siepman tipte intussen MOP over een talentvolle linksachter die ook nog eens een goede strafcorner in huis heeft. ‘Hoewel ik het bij Kampong altijd goed gehad heb, trokken de mogelijkheden om mij als speelster en persoon bij MOP verder te ontwikkelen mij enorm aan. Natuurlijk speelt het ook mee dat Toon bij MOP zit. Ik krijg nu elke week cornertraining van hem in plaats van eens in de paar maanden. Het reizen vanuit Zevenaar was ik al gewend, dus dat vormde geen obstakel.’ De studente commerciële economie, een opleiding die ze nota bene in Amsterdam volgt, kan bij haar nieuwe club opnieuw rekenen op een (enkele) reistijd van bijna een uur.

De verdediger heeft in de eerste wedstrijd bij haar nieuwe team dus al laten zien over een sterke sleep te beschikken. Maar volgens MOP-coach Roeland de Laat is dat niet het enige dat Van Kempen brengt. ‘Bo is heel gedreven en straalt tegelijkertijd rust uit. We hebben een ploeg vol jonkies en Bo is daar één van. Ze moet vooral lekker spelen en krijgt alle ruimte om zich stap voor stap te ontwikkelen op tactisch en fysiek gebied. Dat ze daarbij een goede strafcorner in huis heeft, is mooi meegenomen.’

MOP juicht na weer een treffer. Foto: Cliff Baaij

 

Ooit in de Hoofdklasse?

Het moet gek lopen, wil Van Kempen dit jaar niet de nodige meters maken. Knaagt het dan niet dat dat niet op het hoogste niveau gebeurt? De verdedigster wijst dat meteen van de hand. ‘Mijn doel is om op een gegeven moment in de Hoofdklasse te spelen. Maar nu ben ik vooral blij bij MOP. De sfeer in de groep is goed en van de trainers en de ervaren speelsters kan ik veel leren. Met het team willen we graag zo lang mogelijk om een plek in de top drie strijden. Promoveren is leuk, maar we willen als ploeg vooral groeien. En ik als speelster wil ook stappen maken: meer een coachende rol aannemen, daarin brutaler zijn.’

Momenteel voert Van Kempen met vier doelpunten voert ze nu de topscorersranglijst van de Promotieklasse aan. Leonidas, zondag de tegenstander van de ploeg uit Vught, beschikt met Rosella Lindeman ook over een cornerschutter die sterk aan het seizoen begon. Zij maakte er in de eerste speelronde drie tegen De Terriërs, een duel dat Leonidas met 6-0 won. Van Kempen kijkt uit naar de clash tegen de medekoploper. ‘Ik hoop op een spannende, aantrekkelijke wedstrijd met veel doelpunten. In de voorbereiding verloren we nipt van hen, dus het belooft geen saaie wedstrijd te worden.’

De statistieken heeft MOP in ieder geval mee: in de afgelopen negentien thuiswedstrijden verloor de ploeg slechts eenmaal. Leonidas is dus gewaarschuwd.


1 Reactie

  1. benzweers

    Bo van Kempen een fantastische team speelster met enorm talent voor de strafcorner ! Jarenlang het SC kanon voor Kampong. Helaas geen kans gekregen om bij Kampong Dames 1 te laten zien dat ze op het hoogste niveau ook kan presteren. Een gemiste kans van de Utrechtse club ! Bo heel veel succes en wellicht in de toekomst toch nog weer terug op het oude nest ! 👍


Wat vind jij? Praat mee...