Van Dongen beslist opnieuw, maar Boomgaardt hamert op collectief

De kraker in de Promotieklasse tussen MOP en Rotterdam is eigenhandig beslist door Lotte van Dongen. Het strafcornerkanon van MOP pushte beide goals binnen in de met 2-0 gewonnen wedstrijd. Van Dongens totaal staat daarmee op zeven rake strafcorners. Maar coach Ageeth Boomgaardt benadrukt: ‘Het gaat om het collectief.’

MOP schoot uit de startblokken. De koploper overtuigde direct tegen het geschrokken Rotterdam dat dan ook al na vier minuten de eerste strafcorner weg moest geven. Uit haar eerste kans pushte Van Dongen direct raak. Ook in het tweede kwart bewees ze haar waarde, toen Van Dongen opnieuw, laag, raak pushte. Twee strafcorners in de eerste helft die uiteindelijk de wedstrijd beslisten.

MOP is meer dan alleen de strafcorner

Maar: ‘We zijn meer dan de strafcorner’, benadrukt Boomgaardt. ‘Het is makkelijk om naar de schutters te kijken. Ja, Lotte (Van Dongen, red.) maakt er tot dusver zeven en ook Floor (Hoogers, red.) pusht veel raak. Maar we zijn meer dan dat. De strafcorner is inderdaad een belangrijk facet van het spel en daar werken we hard aan.’ Assistent-coach Maartje Paumen maakt behoorlijk wat vlieguren met zowel Hoogers als Van Dongen, wat zijn vruchten afwerpt.

In de topper tegen Rotterdam hield de thuisploeg ook opnieuw de nul. In zes wedstrijden werd keepster Vera Beukers (overgekomen van Push) maar twee keer gepasseerd, in duels met Nijmegen en Tilburg. Maar ook vandaag ging dat niet eenvoudig. Rotterdam-spits Lieve van den Hurk mocht in de eerste helft alleen op Beukers af. Even verloor de spits haar evenwicht en het Rotterdam-kamp schreeuwde en hoopte op een strafbal. Niks aan de hand, vonden de scheidsrechters. Jeugdspeelster Iris Hollander kreeg zo’n zelfde kans in de tweede helft, maar zij hield het hoofd een-op-een niet koel. Ook mochten de bezoekers vier keer aanleggen voor een strafcorner. Maar gepasseerd werd Beukers niet.

Zo kreeg Rotterdam voldoende kansen, maar kon het de koploper geen pijn doen. ‘We maakten de 3-0 niet, terwijl we voldoende kansen kregen om de wedstrijd in het slot te gooien. Nu bleef het spannend en je weet dat je ook een aantal counters tegen gaat krijgen’, gaat Boomgaardt verder. Koploper MOP slaat door de overwinning een gat van vijf punten met de nummer twee, Klein Zwitserland. Vorig seizoen haalde de ploeg van Boomgaardt en Paumen de play-offs, maar was Bloemendaal in drie wedstrijden te sterk. De Hoofdklasse moet dit seizoen opnieuw het doel zijn voor de ploeg uit Vught. Rotterdam zakt na deze nederlaag van een derde, naar een vijfde plek.

Promoveren is de stip aan de horizon. Daar willen we uiteindelijk naartoe en er alles uithalen. Ageeth Boomgaardt

‘Het is fijn om het seizoen zo te starten.’ MOP pakte achttien punten uit zes wedstrijden. ‘Daar hadden we vooraf voor getekend. Maar ik beleef alles van wedstrijd tot wedstrijd. We hebben een leuke groep met veel energie. Ook de nieuwe spelers brengen wat teweeg in de groepsdynamiek. We zijn ambitieus.’ Maar Boomgaardt laat weinig los over de uiteindelijke doelstelling, maar dan toch: ‘Promoveren is de stip aan de horizon. Daar willen we uiteindelijk naartoe en er alles uithalen.’