Victoria wint spannende Rotterdamse stadsderby in slotfase

Op de zonnige tribunes van HC Rotterdam waren zondagmiddag zo’n vijfhonderd toeschouwers getuige van de spannende stadsderby tussen de dames van Rotterdam en Victoria. Lang bleef het duel in evenwicht en hadden beide ploegen zicht op de zege, maar dankzij goals van Sabine van Eijck en aanvoerder Daphne Voormolen was het uiteindelijk Victoria dat er met de 0-2 winst vandoor ging.

De Rotterdamse ploegen begonnen als de huidige nummers vier en vijf van de Promotieklasse aan het duel met elk negen punten uit de eerste vijf duels. Afgaand op de ranglijst en het nagenoeg gelijke doelsaldo was op voorhand een duel te verwachten dat lang spannend zou zijn. En die verwachting kwam uit. Het publiek werd getrakteerd op een evenwichtig duel, waarin beide ploegen in fases het spel domineerden, maar lang niet in staat waren om echt door te stoten en een heel duel op de toppen van hun kunnen te spelen.

Op en neer

Zo was de openingsfase voor Victoria. De bezoekers versierden in de eerste vier minuten van de derby direct twee strafcorners. Strafcornerspecialist Daphne Voormolen, met zeven goals de huidig topscorer van de Promotieklasse, nam beide pogingen voor haar rekening, maar zag haar inzet tot twee keer toe gekeerd. Rotterdam was hierna wakker geschud. De Rotterdammers schoten een minuut later zelf op de paal en onder aanvoering van de altijd hard werkende spits Lisa van Baaren namen zij het initiatief in handen.

Het was ook Van Baaren zelf die halverwege de eerste helft de volgende kans van de wedstrijd creëerde. Op kop cirkel draaide ze handig naar haar forehand, waarna ze de bal hard richting de verre bovenhoek sloeg. Haar inzet eindigde hoog in de hekken. Victoria herpakte zich. Met als resultaat de derde strafcorner van de wedstrijd voor de zwart-gelen, maar ook deze strandde voor de doellijn. Met een 0-0 op het scorebord zochten beide teams de kleedkamer op.

Zo sterk als Victoria de eerste helft startte, zo gevaarlijk begon Rotterdam de tweede helft. Spits Anna Barba Armengol werd na een snelle uitbraak vanaf de linkerflank vrij voor keepster Hannah Klunder gezet. Maar Armengols uithaal werd knap uit het doel gehaald door de doelvrouw van Victoria. Niet veel later kreeg ook Rosanne Gatsonides de kans om de thuisploeg op voorsprong te zetten, maar haar strafcorner werd uit de rechterbenedenhoek geslagen.

Beslissing in slotfase

Twintig minuten voor tijd was het opnieuw Voormolen die namens de Victorianen een strafcorner mocht inslaan. Waar ze vorige week maar liefst drie keer wist te scoren tegen Almere, waarvan twee strafcornergoals, lukte het haar nu bij haar derde poging dit duel wederom niet om te scoren. Haar moment zou niet veel later alsnog komen. Want nadat Victoria het heft in handen nam en Sabine van Eijck een kwartier voor tijd de score opende, besliste Voormolen in de zestigste minuut het duel. Uit een strafcorner scoorde zij de 0-2, waarmee de winst in de stadsderby werd veiliggesteld.

Bekijk hieronder het interview met Victoriaan Daphne Voormolen over de groeiende vorm van Victoria en het vertrouwen in haar ploeg. Met daarin ook nog een kleine verwijzing naar onze wekelijkse rubriek Tip-In die ze vorige week sierde vanwege haar ‘aandeel’ in de landstitel van haar vriend Greg Muller en de Rotterdamse honkballers van Neptunus. 

 


Wat vind jij? Praat mee...