Were Di pas na shoot-outs langs Ring Pass in play-outs

De dames van Were Di hebben vanavond een belangrijke zege geboekt in hun strijd om lijfsbehoud in de Promotieklasse. De eerste wedstrijd in een best-of-three tegen Ring Pass Delft eindigde in 0-0. In de daaropvolgende shoot-outserie bleken de Tilburgsen net sterker dan de beste runner-up uit de Overgangsklasse. Zaterdag kan de ploeg van Eric van de Pol handhaving veiligstellen.

Voor Ring Pass waren de druiven zuur na het nipte verlies. Coach Sjoerd Woelders: ‘We startten de wedstrijd heel goed en hadden binnen drie minuten al op 2-0 moeten staan. In het tweede kwart koos Were Di voor een andere manier van drukzetten. Daar hadden we het duidelijk moeilijk mee. We maakten meer fouten in de aannames en passing.’

‘Na rust heeft onze keepster maar één bal gehad’, zag Woelders. ‘Verder domineerden wij het spel. We stonden bovendien zo’n tien minuten met één man meer in het veld door twee gele kaarten vanwege fysiek spel van hun kant. Twee keer scoorden we bijna, maar bleek de bal niet te zijn aangeraakt. In de shoot-outserie stonden we bij een stand van 2-2 op matchpoint, maar die misten we. Onze eerste poging in de sudden death ging mis, terwijl zij die wél maakten. Ontzettend zuur, maar er is nog niets verloren, weten we uit ervaring (tegen Schaerweijde won Ring Pass afgelopen week de tweede en derde wedstrijd van de play-offs, red.).’

De Japanse international en topscorer van Were Di Mai Toriyama kwam niet tot scoren tegen Ring Pass. Foto: RvG fotografie

Beleving en spanning

Were Di-coach Eric van de Pol haalde na afloop opgelucht adem . ‘Dit was een echte play-offswedstrijd. Er was veel publiek, veel beleving en er stond veel spanning op beide ploegen. Bij zowel Ring Pass als ons stonden de verdediging en de keeper extra op scherp. Daardoor was het moeilijker om doelpunten te maken, zo blijkt ook uit de eindstand.’

‘Na de beslissende shoot-out (van Anouk Gommers, red.) was er natuurlijk ontlading bij de ploeg. Tegelijkertijd weten we dat we zaterdag weer op nul beginnen.’

Bekijk hier het volledige programma van de play-outs.