Round-up PK (H): Nijmegen blijft in spoor van Laren na winst

De zeventiende speelronde in de Promotieklasse Heren heeft geen grote verrassingen opgeleverd. Koploper Laren kwam nog wel op achterstand tegen laagvlieger Gooische, maar won uiteindelijk met 1-3. Achtervolger Nijmegen moest eveneens een inhaalslag maken. Bezoeker Almere nam met twee goals brutaal de leiding, maar verloor toch (4-2).

Ring Pass was dichtbij een stunt tegen SCHC. De Delftenaren scoorden driemaal op rij. Vier doelpunten in de tweede helft leverde toch een (benauwde) zege voor de Bilthovenaren op. De strijd om plek drie tussen Hurley en SCHC is daarom nog allerminst beslecht.

Voorproefje voor Gold Cup-finale

Op en tegen Nijmegen hing er een stunt in de lucht toen Almere al in het eerste kwart op een 0-2 voorsprong kwam. Met twee velddoelpunten van de van een blessure teruggekeerde Jim van de Venne en twee strafcorners door promotieklassetopscorer David Blom stelde de runner-up van de Promotieklasse alsnog orde op zaken.

Almere-captain Bram Cornelisse: ‘We gingen er open in vandaag. Wij hadden niets te verliezen, terwijl zij om promotie spelen. Hard spelen, ons best doen en dan wel zien waar het eindigt: dat was ons plan. Daarin zijn we geslaagd. Het was een leuke, open wedstrijd die alle kanten opging. In het eerste kwart maakten we de kansen netjes af. Na de 0-2 dacht ik dat we het konden doortrekken, maar na rust werden we een beetje bang, leek het. Nijmegen pakte hun niveau op, terwijl wij niet meer in ons spel kwamen.’

Donderdag staat Almere in de finale van de Gold Cup. Cornelisse: ‘Wat dat betreft was dit een grote voorproef. Net als Nijmegen heeft Den Bosch alles te verliezen en wij niets. Onze aandacht was vandaag in ieder geval volledig bij deze wedstrijd. We pakten die als iedere andere serieus op. Het is natuurlijk jammer dat we met nul punten naar huis gaan, maar donderdag hebben we weer een kans als underdog.’