Cartouche kampt tegen Hurley met ‘poep in de broek-mentaliteit’

Op volle snelheid liep Cartouche-verdediger Jasper Siebert tien minuten na rust over de achterlijn de cirkel van Hurley in, maar daar wilde doelman Daan Wisselink niets van weten. De goalie van de koploper deed er werkelijk alles aan om Siebert af te stoppen en nam in zijn actie de bal en de linksachter mee. Terwijl ‘de Cartouligans’ – de fans van de thuisploeg – riepen om een strafbal liet het arbitrale duo ‘gewoon’ doorspelen. De topper in de Promotieklasse Heren werd op het scherp van de snede gespeeld, maar kende geen winnaar: 2-2.

‘Tuurlijk hoopte ik op een strafcorner of misschien nog wel op iets mooiers’, blikte Siebert terug. ‘Ik had het overzicht niet meer om iemand te zoeken, dus ik liep door om te kijken of er nog een gaatje vrijkwam. Ineens voelde ik hun keeper en lag ik met mijn enkels tussen zijn legguards. Ja, het was een harde wedstrijd. Een echte topper.’

Toch leek Hurley in de openingsfase niet veel moeite te hebben met de naaste belager uit Voorburg. Een strafcorner van Hurley werd tot twee keer toe te vroeg uitgelopen, waardoor de ploeg van coach Pieter Pieterse nog maar twee verdedigers in het doel had staan. Strafcornerkanon Philip Thiadens besloot ondanks de ruimte direct te pushen. Cartouche-keeper Christopher Combe tikte de bal knap uit de kruising. Een paar minuten later was het alsnog raak voor de koploper uit Amsterdam. Christiaan Stroboer profiteerde van een voordeelsituatie en plantte de bal tussen de benen van Combe: 0-1.

Hurley-spits Philip Thiadens ziet zijn sleeppush door Cartouche-keeper Christopher Combe worden gekeerd. Foto: Orange Pictures / Wim Wobbes.

Poep in de broek

‘We werden wakker geschud door die goal’, zei Siebert. De 23-jarige verdediger omschreef het eerste kwartier van Cartouche alsof er met poep in de broek werd gespeeld. ‘Het was te schijterig. Daar hebben we vaker last van. We bijten op sommige momenten niet van ons af, Hurley is een ploeg die dat gewoon afstraft. Zij hebben in de eerste helft veel in onze 23-metergebied gehockeyd. Ik vind het jammer dat we zo beginnen. We keken twee weken naar deze topper uit.’

Na de goal rechtte de thuisploeg wel de rug. ‘Alsof we even een tegenslag nodig hadden’, sprak de 23-jarige verdediger. ‘Het weer hielp ook niet mee. Het veld is door al die regenval een stuk zwaarder. Ballen gaan daardoor trager van stick tot stick. Gaandeweg de eerste helft zeiden we steeds vaker tegen elkaar dat we kortere passes naar elkaar moeten zoeken. Dat hielp, op die manier maakten we ook de gelijkmaker.’ De koploper werd meer teruggedrongen op eigen helft. Wisselink hield de sleeppush van Timmo Kranstauber nog fraai uit zijn goal, maar de keeper van Hurley verslikte zich kort voor rust in de tip-in van Yorick van der Vis: 1-1.

Philip Thiadens in duel met Floris Benschop (rechts) van Cartouche. Foto: Orange Pictures / Wim Wobbes.

Na rust begon Cartouche veel feller dan in de eerste helft. Het leverde meteen de 2-1 op. Kranstauber liet Wisselink met een spijkerharde bal nu wel kansloos. Op aangeven van Kenny Bain zorgde Jelmer Siersema een kwartier voor tijd voor de eindstand: 2-2. Kansen kregen beide ploegen nog wel op de zege, maar daar wilde beide doelmannen niet aan meewerken. ‘Het ging alle kanten op tegen het einde, het was heel chaotisch. Ik weet ook niet zo goed wat ik van het gelijkspel moet vinden.’

Kraker, derby en weerzien met oude club

Toch is het gelijkspel geen slecht resultaat voor Cartouche, dat op deze manier richting play-offs afstevent. De achterstand op Hurley blijft zes punten, maar de voorsprong op Schaerweijde, dat op bezoek bij Qui Vive met 2-1 onderuit ging, is gegroeid naar zes punten. ‘Het einde is in zicht. We hebben nog een paar mooie potten voor de boeg, waaronder de kraker tegen hdm.’ De buurman uit Den Haag gaat door een 2-1 zege bij Laren over Cartouche heen op de ranglijst.

Over twee weken staan beide ploegen in Voorburg tegenover elkaar. ‘Ik kijk persoonlijk heel erg uit naar die wedstrijd’, zei Siebert, die bezig is aan zijn vijfde seizoen bij Cartouche. ‘Ik ben bij hdm begonnen met hockeyen en heb daar een leuke jeugd gehad. Die wedstrijd staat al heel lang in mijn agenda. Het is een derby, een kraker en een weerzien met mijn oude club, maar eerst hebben we nog Voordaan.’