Cartouche doet goede zaken richting handhaving Promotieklasse

Cartouche heeft de eerste slag geslagen in de strijd om een plek in de Promotieklasse. De Voorburgers versloegen De Reigers in Hoofddorp met 2-3. Dankzij deze zege kan de ploeg van Michiel van der Struijk klassebehoud zaterdag in eigen huis veilig stellen.

De Reigers, de beste nummer twee van de Overgangsklasse, opende sterk en kwam al na zeven minuten op voorsprong dankzij een treffer van Maarten Dekker. In het tweede en derde kwart stelde Cartouche, de nummer tien van de Promotieklasse van dit seizoen, orde op zaken. Eerst trok Martijn van Grimbergen de stand uit een strafbal gelijk. Na rust sloegen strafcornerspecialisten Mats Dicke en Timmo Kranstauber toe. De thuisploeg deed nog wat terug, maar verder dan de 2-3 van Kelvin Blom kwamen de Hoofddorpers niet.

Michiel van der Struijk, (vertrekkend) coach bij Cartouche: ‘In deze wedstrijd waren we in de basis echt beter dan onze tegenstander. We haalden veel corners en domineerden in de duels. Daarbij gaven we weinig kansen weg. De 1-0 was wat dat betreft een onhandige start van de wedstrijd.’

‘Uiteindelijk maakten we het onszelf onnodig moeilijk door hen bij een 1-3 stand te laten terugkomen tot 2-3. Met een extra veldspeler in plaats van een keeper bij De Reigers hebben we het toch netjes uitgespeeld. We zijn blij met de winst, maar beseffen ook dat er zaterdag nog een tweede wedstrijd is. De vlag hangt dus nog niet uit.’

Cartouche is een stap dichterbij lijfsbehoud na de 2-3 zege op De Reigers. Foto: Constant Thoolen

Wennen aan niveau

De Reigers-coach Wiegert de Regt (eveneens vertrekkend): ‘We moesten echt in deze wedstrijd groeien. Na de 1-0 wilden we graag naar voren hockeyen, maar verloren we te snel de bal. Mede hierdoor had Cartouche de overhand. Daarbij was het wennen aan het tempo. Ook aan de individuele kwaliteiten van de spelers merkten we dat zij van een ander kaliber zijn dan we kennen uit de Overgangsklasse.’

‘Pas in het laatste kwart gooiden we de schroom van ons af’, vervolgde De Regt. ‘Het is jammer dat we na de 2-3 niet meer het geluk hadden op nog een doelpunt. Toch biedt deze wedstrijd perspectief richting het weekend. Er is dus zeker geen man over boord en we kunnen niet wachten om zaterdag in Voorburg revanche te nemen.’

Blijdschap bij De Reigers na een doelpunt. De strijd om een Promotieklasse-ticket is nog niet beslecht. Foto: Constant Thoolen

Bekijk hier het volledige programma van de play-outs.