Clubdroom Ring Pass valt in de duigen: ‘Dit moeten we verwerken’

Het had zo’n mooie dag moeten zijn voor Ring Pass, maar het werd een tranendal. De ploeg uit Delft wilde na de degradatie van vorig jaar zo snel mogelijk terug naar de Promotieklasse. Dat was het duidelijke doel. Maar tijdens de play-offs tegen Cartouche trok de ploeg na shoot-outs aan het kortste eind. 

Terwijl de mannen van Cartouche feestvierden, liepen de spelers van Ring Pass zondagmiddag met een beteuterd gezicht het veld af. Dichtbij waren ze. Heel dichtbij zelfs. Maar op het moment dat het er echt toe deed, gaven de Delftenaren niet thuis. Na het eerdere gelijke spel (2-2) was het zondag na zeventig minuten weer gelijkwaardig: 3-3. Tijdens de shootoutserie ging het helemaal mis. Niet één shoot-out was raak.

Dat was pijnlijk. Zeker omdat Ring Pass in de wedstrijd zondagmiddag juist zo effectief was. De ploeg kreeg drie strafcorners, die stuk voor stuk verzilverd werden. Een honderdprocentscore waar menig hoofdklasser jaloers op zou zijn. Bovendien liet Ring Pass zich niet kennen toen Cartouche een 2-0 achterstand omboog naar een 2-3 voorsprong.

Ring Pass-aanvoerder Jochem Caspers in de achtervolging op Cartouche-talent Tom Provily. Foto: Willem Vernes

De verkeerde toon

Maar waar Ring Pass tijdens de wedstrijd makkelijk scoorde, waren de Delftenaren in hun shoot-outs stuk voor stuk weinig overtuigend. Aarzelend probeerden de spelers Cartouche-keeper Ole Dorscheidt te verschalken, maar meer dan een zacht rolletje kwam er bij geen van allen uit. Rustig afwachten was voor Dorscheidt al bijna voldoende om de pogingen te zien stranden. Was het de druk voor eigen publiek? Onervarenheid? Of gewoon puik keeperswerkvan Dorscheidt dat de Delftse shoot-outserie zo belabberd verliep?

Ring Pass-aanvoerder Jochem Caspers kon het kort na de wedstrijd nog niet goed verklaren. ‘Ik dacht dat we na onze gelijkmaker aan het einde van de wedstrijd in een goede flow zaten. Onze keeper speelde een sterke wedstrijd. En natuurlijk hadden we goed op shoot-outs getraind. Maar als je er geen een scoort, houdt het op. Ik miste de eerste. Daarmee zette ik gevoelsmatig de verkeerde toon. Zeker weet je het nooit, maar de rest volgde in ieder geval mijn foute voorbeeld.’

Caspers keek even om, naar de tribunes vol blauwe vlaggen en shirts en vervolgt zijn verhaal. ‘Ik baal vooral dat we het voor ons eigen publiek hebben laten liggen en hen teleurstellen’, vertelde hij. ‘Toen Simon Organ dit seizoen als coach bij ons begon, was de doelstelling vooral om de club heel erg bij ons te brengen en iedereen plezier te laten hebben op het veld. In dat opzicht is deze opkomst met zoveel jeugd en andere toeschouwers al een overwinning op zich. Dat is heel gaaf om te zien. Maar als je zo dichtbij bent, wil je ‘m natuurlijk ook over de streep trekken. We hebben laten zien heel dicht tegen het niveau van de Promotieklasse aan te zitten.’

De druiven zijn zuur voor Ring Pass na de verloren shoot-outs. Foto: Willem Vernes

Een droom, geen must

De mannen van Ring Pass staan bekend als vriendenteam. Er zijn een paar zelf gecreëerde Ring Pass-huizen. Spelers als Mattijn Triezenberg, de broers Martijn en Remco Saraber en Caspers zelf spelen al sinds jaar en dag in dezelfde ploeg. Volgens Caspers maakt deze deceptie het commitment aan de club niet anders.

‘Iedereen wilde ongeacht de uitslag al doorgaan. Deze ploeg is zo hecht. Een teleurstelling is flink balen, maar drijft ons niet uit elkaar. Het was een mooie droom om met Dames 1 en Heren 1 tegelijkertijd in de Promotieklasse te spelen. Er zit niets anders op dan onszelf hier uit te trekken en het volgend seizoen opnieuw te proberen. Al kan ik daar nu nog niet aan denken. Eerst maar eens dit verwerken.’


1 Reactie

  1. willem-janpelle

    Goede ploeg, anders dan zovelen geen ‘bijeengekocht’ team. Eerder al ongelukkig uit de PK gedregradeerd. De verschillen tussen de top van de Overgangsklasse en het rechter rijtje van de PK zijn klein.


Wat vind jij? Praat mee...