Dartée en Kranstauber niet nodig in topper tussen hdm en Cartouche

Kieran Dartée aan de ene kant, Timmo Kranstauber aan de andere kant. Twee spelers met misschien wel de beste strafcorner in de Promotieklasse Heren. Toch waren het twee velddoelpunten die in de topper tussen hdm en Cartouche voor een gelijke eindstand zorgde.

Hdm trad zondagmiddag aan zonder Cedric de Gier. Hij brak in de week voorafgaand aan het duel met Cartouche zijn hand. Misschien was het het gemis van De Gier, want Cartouche was in het eerste kwart de bovenliggende partij. Hdm kwam er niet aan te pas, totdat na een kwartier Gijs van der Wallen de eerste kans kreeg. Hij werd in de diepte vrijgespeeld door de creatiefste speler aan hdm-zijde, Javier Osses. Van der Wallen slaagde er niet in de score te openen. In diezelfde minuut was het Osses die dat wel deed. Hij stiftte de bal in de linkerkruising. ‘Het was een mooie goal. Hij vloog lekker in het netje. Zo maak je ze af en toe op een training’, verklaarde de spits achteraf.

Javier Osses viert zijn doelpunt tegen Cartouche met zijn ploeg hdm.
(c) Willem Vernes Fotografie

De feestvreugde was snel voorbij toen vrijwel meteen daarna beide ploegen met een man minder stonden. Een opstootje tussen Jasper Siebert van Cartouche en Sander Groenheijde van hdm werd niet met bal en stick maar met duw- en trekwerk opgelost. Tien tegen tien veranderde het spelbeeld niet. Cartouche bleef de gevaarlijkste ploeg, tot in de slotminuten. Toen kwam hdm nog een aantal keer gevaarlijk voor het doel van Christopher Combe, maar zonder resultaat.

Eerste strafcorner

Daar waar de hele wedstrijd op werd gewacht, gebeurde in de laatste secondes. Cartouche mocht aanleggen voor de eerste strafcorner terwijl de scheidsrechters floten voor het rustsignaal. De cirkelrand kleurde groen, maar het was Timmo Kranstauber die mis pushte.

Het vuur dat in de eerste helft ontbrak, was er wel in de tweede helft. Cartouche startte opnieuw sterk. De bezoekers legden binnen twee minuten dan ook aan voor strafcorner nummer twee. Die werd perfect uitgelopen door hdm. Dat gebeurde later in de wedstrijd nogmaals. Zo kreeg Cartouche drie corners, zonder resultaat.

Gelijkmaker

Hdm tipte nog bijna de 2-0 binnen, maar die bal werd van de doellijn geplukt. Het spel golfde op en neer en een kwartier voor tijd was het dan toch Cartouche die voor de gelijkmaker tekende. Die eer was aan Yorick van der Vis, die met zijn backhand raak schoot. ‘Hij viel gelukkig nog net op tijd’, zo vertelde Van der Vis later.

‘Het was een rotzooi in de cirkel, dat was het eigenlijk de hele wedstrijd. Ik kreeg de bal vanaf de middellijn aangespeeld en stond ineens vogelvrij in de cirkel en mocht uithalen’. Van der Vis en zijn ploeg heeft niet veel aan een punt, maar is tevreden over het spel. ‘We hebben vandaag zeventig minuten goed gespeeld. Vanuit de discipline. Als we iedere wedstrijd zo spelen zoals we vandaag deden, doe je mee om de bovenste plekken.’ In de slotfase kreeg ook hdm met Kieran Dartée de eerste strafcorner. De push werd goed gepakt door Combe. Aan beide kanten werd het nog gevaarlijk voor goal, maar dat veranderde niks meer aan de stand.

Yorick van der Vis van Cartouche in duel met Niels Blaak (hdm)