Dartée pusht hdm naar de winst tijdens inhaalduel bij Qui Vive

De mannen van hdm hebben in de Promotieklasse het inhaalduel bij Qui Vive gewonnen. In De Kwakel zorgde Kieran Dartée vlak voor tijd met een rake strafcorner voor de winnende 1-2.

Op de vierde speelronde stond de wedstrijd aanvankelijk gepland, maar deze werd afgelast in verband met het overlijden van Bart Smit, de teammanager van Qui Vive. Donderdagavond werd dit duel in de Promotieklasse ingehaald.

De Haagse formatie van Erik van Driel begon ijzersterk op De Kwakel. Na twintig minuten bekroonde Lennart Kallenberg het goede spel van de bezoekers. ‘We haalden in de openingsfase echt een superhoog niveau’, vond hdm-coach Van Driel. ‘Later zakten we wat terug en kwam Qui Vive er een aantal keer gevaarlijk uit.’

Dat zag ook Tim Oudenaller, coach van de thuisploeg. Met een fraai schot in de kruising maakte Jelle Westendorp vlak voor rust de gelijkmaker. ‘Misschien had er wel meer ingezeten’, zei Oudenaller. ‘In ieder geval een gelijkspel.’ Kansen kreeg de thuisploeg voldoende. Hdm-coach Van Driel: ‘Joey Fontaine, onze keeper, was een van de betere op het veld. Dat zegt denk ik wel genoeg. Uiteindelijk zijn we heel blij met deze zege. Op naar de volgende, Victoria thuis.’