Deze teams strijden komende week om een Promotieklasseticket

Het seizoen in de Tulp Hoofdklasse zit erop. Maar voor de beste nummers twee van de Overgangsklasse en de nummers tien van de Promotieklasse breekt er nog een spannende week aan. Zij strijden in een best-of-two om de laatste plekken in de Promotieklasse.

Ring Pass Delft is bij de heren als beste nummer twee van de Overgangsklasse geƫindigd. Daarvoor rekende de ploeg afgelopen weekend in twee duels af met Roomburg (1-1 en 1-0). Tegenstander in de play-outs is Cartouche, dat als tiende in de Promotieklasse eindigde. Het eerste duel om een plek op het tweede niveau vindt aankomende zaterdag plaats in Voorburg.

Bij de dames gaat de play-outserie om een plek in de Promotieklasse tussen promotieklasser HIC en Were Di. Die laatste ploeg was in twee wedstrijden te sterk voor Gooische (3-0 en 0-2) en kwam dus als sterkste runner-up van de Overgangsklasse uit de bus. Zaterdag staat in Amstelveen het eerste duel op het programma tussen HIC en Were Di.

Arthur Mouwen van Cartouche aan de bal in de wedstrijd tegen Gooische. Foto: Orange Pictures/Danny Ploegaert

Best-of-two

Alle play-off- en play-outseries worden gespeeld over twee wedstrijden. Een wedstrijd hoeft niet tot een winnaar te leiden. Na de tweede wedstrijd worden de uitslagen in een ranglijst gezet en wordt op basis van achtereenvolgens wedstrijdpunten, doelsaldo en doelpunten voor, bepaald wie de winnaar van de serie is. Als al deze criteria gelijk zijn dan volgt direct na de tweede wedstrijd een shoot-outserie om de winnaar te bepalen.

De verliezers van de play-outs spelen komend seizoen in de Overgangsklasse. Daarmee volgen zij Gooische (heren), Laren (dames), Xenios (heren) en Klein Zwitserland (dames), die rechtstreeks degradeerden als de nummers elf en twaalf.

Speelschema Play-outs Dames en Heren

Datum Wedstrijd Aanvang
8 juni HIC D1 – Were Di D1 12.30 uur
8 juni Cartouche H1 – Ring Pass Delft H1 16.00 uur
9 juni Were Di D1 – HIC D1 12.30 uur
9 juni Ring Pass Delft H1 – Cartouche H1 16.00 uur

Uitslagen nummers twee OVK Dames en Heren

Datum Wedstrijd Uitslag
1 juni Were Di D1 – Gooische D1 3-0
1 juni Roomburg H1 – Ring Pass Delft H1 1-1
2 juni Gooische D1 – Were Di D1 2-0
2 juni Ring Pass Delft H1 – Roomburg H1 1-0

 


2 Reacties

  1. LucvanDijk

    Lijkt me dat als in een best-of-2 het doelsaldo gelijk is, het aantal doelpunten voor dat ook is

  2. peter-de-ruiter

    Gaat dit ook in de promotieklasse het jaar van de underdog worden??


Wat vind jij? Praat mee...