Helen Lejeune – van der Ben per direct weg bij HIC

Helen Lejeune – van der Ben zit zondag al niet meer op de bank bij de Amstelveense promotieklasser HIC. De coach, die al eerder had aangegeven aan het einde van het seizoen bij HIC te vertrekken, is per direct opgestopt omdat ze het team ‘niet meer op de juiste manier kan inspireren’.

Lejeune van der Ben heeft, zo blijkt uit het bericht op de site van HIC, die beslissing al voor het paasweekend genomen. HIC 1 staat vijf wedstrijden voor het einde negende op de ranglijst. HIC deed vorig seizoen in de Overgangsklasse lang mee in de strijd om de play-offs voor promotie naar de Hoofdklasse. Dat redde de ploeg met Lejeune – van der Ben aan het roer niet, maar als nummer drie plaatste HIC zich wel voor de Promotieklasse. De verwachtingen waren vooraf hooggespannen, maar de resultaten vallen dit seizoen tegen.

Onrust

‘Helaas zitten we al een tijdje in de hoek waar de klappen vallen’, vertelt Lejeune – van der Ben. ‘HIC heeft de afgelopen seizoenen geleund op een kern van ervaren spelers met daaromheen een kleine groep jeugdige talenten van buitenaf. Helaas hebben we de lijn van vorig seizoen door interne en externe factoren, waaronder een blessuregolf, niet kunnen doortrekken. Na ongelukkige nederlagen tegen Laren en Cartouche en de zeperd tegen Schaerweijde ontstond er onrust binnen de vereniging en had ik het gevoel dat ik het team niet meer op de juiste manier kon inspireren. Ik heb daarom besloten om vervroegd mijn taken neer te leggen en hoop dat mijn laatste betoog het team helpt in de weg omhoog.’

Lejeune – van der Ben, ook bondscoach van Nederlands Meisjes A, is vanaf volgend seizoen aangesteld als Technisch Directeur Jeugd bij HGC.


7 Reacties

 1. MIck

  Heeft het gewoon heel matig gedaan daar.

 2. mark-j

  Altijd excuses , geen enkele zelfreflectie . De echt goede coaches onderscheiden zich met andere spelsystemen bij blessures.

 3. pacoh

  Je mag van meneer @bouman niet zo negatief reageren. Gewoon niet goed genoeg. Dat kan. En geen enkele zelfreflectie.

 4. goud

  Ook het type van de oud top speler dje dus ook top coach is zonder enig opgebouwde ervaring daarin?

 5. Mark Bouwman

  Zeg @pacoh - wie u ook bent - dit is allemaal wel heel erg makkelijk. Inderdaad zie ik ANONIEME negatieve reacties als niet erg "chique" en weinig getuigen van karakter.

 6. pacoh

  Dus bouwman is niet anoniem. Veel bouwmannen in den haag en bij hgc. ‘Chique’? Waarheid is soms hard.

 7. Esther BoschvanRoozendaal

  Noem mij eens een hockey trainer die wel kan coachen naast Sjoerd Marijnen ?


Wat vind jij? Praat mee...