Timmo Kranstauber: ‘Die gasten van Tilburg zijn nog niet van ons af’

Cartouche naar de Hoofdklasse pushen is zijn droom, scoren is zijn beroep. Timmo Kranstauber was trefzeker in het eerste playoff-duel met Tilburg, maar hij was na afloop vooral kritisch op zichzelf. ‘Van de vier strafcorners wil ik er twee maken’, legde de 32-jarige middenvelder de lat na de 2-1 thuisnederlaag hoog.

Kranstauber maakte op Hemelvaartsdag alweer zijn 27e treffer van het seizoen (inclusief play-offs). 21 daarvan vielen uit een strafcorner. Drie waren veldgoals en driemaal pushte hij vanaf de strafbalstip binnen. De teller gaat maar door bij de oud-speler van HGC en Rotterdam. In de herfst van zijn carrière jaagt hij met Cartouche op een historische promotie naar de Hoofdklasse. En dat terwijl de ploeg zeven jaar geleden pas promoveerde naar de overgangsklasse.

Voor veel jongens zijn het de eerste play-offs Timmo Kranstauber

‘Dit is toch mooi, kijk naar al dat publiek’, zei Kranstauber wijzend naar de drukbezochte tribunes in Voorburg. Het thuispubliek juichte donderdag vooral voor de behaalde strafcorners, want dan staat er vaak iets te gebeuren in Voorburg.

Tegen Tilburg kreeg Kranstauber vier kansen op kopcirkel. De eerste poging van het strafcornerkanon werd door de Tilburgse defensie eruit gelopen. ‘In de tweede zat geen ritme, dus die pushte ik ver naast’, evalueerde de middenvelder. Poging drie was een prooi voor doelman Camille van Emstede, die met zijn handschoen de kogel van Kranstauber afstopte. ‘Dat was een mooie redding’, zei Kranstauber. ‘De laatste strafcorner was een vlakke bal, die had Camille wel moeten hebben. De bal ging namelijk door zijn benen. Het is jammer dat de aansluitingstreffer zo laat viel.’

Lars Daniels baalt na het met 2-1 verloren playoff-duel met Tilburg. Foto: David van Haren.

De routinier van Cartouche miste tien minuten daarvoor een enorme kans oog-in-oog met Van Emstede, net als Victor van den Bree drie minuten later. ‘Ik raakte die bal maar half, waardoor die omhoog ging en niet richting goal. Heel zuur. Na beginfase van het derde kwart herstelden we ons van een mindere eerste helft. Richting het einde van dat kwart creëren we daar kansen uit.’

Weinig ervaring in play-offs

De promotieklasser gaat dus met een achterstand het tweede playoff-duel in Tilburg in, maar Kranstauber verwacht uiteraard een beslissingswedstrijd in Voorburg om de droom op een historische promotie levend te houden.

‘We hielpen Tilburg met die snelle eerste goal in het zadel. Dat is ook hun verdiensten, zij pressen goed op het middenveld. Daar moesten we even aan wennen. Voor veel jongens zijn het de eerste play-offs. Dat brengt toch een ander vibe met zich mee. We kunnen echt tevreden zijn over de tweede helft. Dat moeten we meenemen naar zaterdag. Als we dat kunnen, dan zijn die gasten van Tilburg nog lang niet van ons af.’

Bas Oostendorp draagt nu de aanvoerdersband bij Cartouche. Foto: David van Haren.

Daar zal aanvoerder Steven Doorman niet bij zijn. Tegen Tilburg droeg Bas Oostendorp de aanvoerdersband. Doorman heeft namelijk een scheurtje in zijn knieband opgelopen tegen Hurley, drie wedstrijden voor het einde van de reguliere competitie. De verdediger probeerde het nog in de wedstrijd daarop tegen HBS, maar het ging echt niet meer. ‘Natuurlijk is dat een gemis’, zei Kranstauber.

‘Het is heerlijk met Steven en Floris Benschop achterin. Zij hebben allebei een hoge bal en veel passkracht en hebben nog weleens de intentie om op te komen. Daarnaast zijn ze natuurlijk verdedigend heel sterk.’ In het hele seizoen, inclusief de play-offs, incasseerde de ploeg van Pieter Pieterse 39 tegentreffers. ‘Het is jammer dat Steef er niet bij kan zijn, hij heeft er hard voor gewerkt. Matthijs van Aken pakt het goed op centraal achterin en dat is knap. Hij heeft weinig in het centrum gespeeld omdat die gasten daar altijd staan.

Greg Nolan (links) en Tim Cross van Tilburg. Foto: David van Haren.

Nolan stelt operatie uit

Ook Tilburg, dat sinds de aanstelling van Jeroen Delmee voor het eerst middels play-outs handhaving veilig moet stellen, verschijnt niet helemaal okselfris aan de return zaterdag. Zo speelt Greg Nolan met een schouderblessure. De Brit ging vorig jaar in oktober onder het mes, maar blijft last houden. De middenvelder speelt al een tijdje met pijnstillers en heeft een nieuwe operatie uitgesteld tot na de play-outs. Ook Isaak Salden is vanwege een blessure absent bij de Brabanders. Hij heeft last van zijn enkel.

Indien Cartouche zaterdag in Tilburg wint, dan volgt zondag een beslissingswedstrijd. Cartouche heeft het thuisvoordeel, wat inhoudt dat die wedstrijd in Voorburg wordt afgewerkt. Beide wedstrijden beginnen om 15.00 uur.

Jesper van der Vis (links) van Cartouche schermt de bal af voor Felix Gulinck. Foto: David Haren.


Wat vind jij? Praat mee...