Leonidas (v) en Victoria (m) winnen Promotieklasse Cup 2024

De vrouwen van Leonidas en de mannen van Victoria zijn zondag gekroond tot winnaars van de Promotieklasse Cup 2024. Het voorbereidingstoernooi voor teams op het tweede niveau vond voor de tweede keer plaats, opnieuw op de velden van Cartouche (mannen) en Victoria (vrouwen). De officiële competitie start over twee weken, op zondag 8 september.

In een Rotterdams onderonsje pakten de vrouwen van Leonidas de titel na shoot-outs tegen Victoria. Na de reguliere speeltijd was het 1-1. De nieuwe, jonge keepster Myrthe den Braber stopte twee van de drie shoot-outs, terwijl Leonidas er zelf twee binnenschoot. Daarmee is Leonidas de opvolger van MOP, dat de cup vorig jaar pakte.

Gooische nam beslag op plek drie door Leiden na een 0-0 eindstand via shoot-outs (0-2) te verslaan. De overgangsklasser draaide dus meer dan prima mee tussen de tien deelnemende Promotieklasse-teams.

Foto: Rob Römer

Bekijk hier de uitslagen. De wijzigingen in de selecties van de Promotieklasse Dames vind je hier.

Victoria geeft visitekaartje af

Ook bij de mannen was de finale een Zuid-Hollandse tweestrijd. Victoria trok aan het langste eind door thuisploeg Cartouche met 3-1 te kloppen (in twee helften van 17,5 minuut). Een prettige kick-off van het seizoen dus voor de Rotterdamse, die met Frederic Coppelmans niet alleen een andere coach hebben, maar ook acht nieuwe spelers verwelkomden. Net als Cartouche overigens, dat vorig jaar zich nog ternauwernood handhaafde in de Promotieklasse.

De mannen van Victoria wonnen de Promotieklasse Cup 2024. Foto: Rob Römer

Schaerweijde legde beslag op het brons na een 2-0 zege op Push, de winnaar van de vorige editie.

Check hier alle uitslagen en bekijk de transfers in de Promotieklasse Heren hier.


1 Reactie

  1. Jennasluymer

    Knap van Gooische Dames


Wat vind jij? Praat mee...