PK (H): Almere klopt Tilburg, SCHC wint eindelijk – en hoe

SCHC heeft zich gerevancheerd voor de eerste twee verloren wedstrijden in de Promotieklasse Heren. Op en tegen promovendus Gooische werd het maar liefst 1-11, mede dankzij vier doelpunten van Bram Weers. Tilburg wist wederom niet te winnen. Het Almere van Alex Verga was met 1-2 te sterk.

Tilburg – Almere 1-2

Het gaat ex-hoofdklasser Tilburg nog niet voor de wind. De ploeg, die zo snel mogelijk terug wil keren naar het hoogste niveau, verloor in eigen huis met 1-2 van Almere. De eindstand was al bij rust bereikt. De Almeerse clubtopscorer Joep Troost bracht zijn team in het eerste kwart op voorsprong, maar moest al drie minuten later toezien hoe Sjuul Pubben de gelijkmaker aantekende. Met kansen over en weer hing een volgende treffer in de lucht. Die kwam er, op slag van rust. Opnieuw was het Troost die scoorde: een ziedend hard backhandschot vanuit de linkerhoek.

In de tweede helft kreeg Tilburg volop kansen om langszij te komen. De bijna tien strafcorners waren stuk voor stuk een prooi voor de Almeerse verdediging, eenmaal met hulp van de lat. In de laatste vijf minuten was het met samengeknepen billen voor de uitploeg, maar de flinke druk die Tilburg zette, leverde geen doelpunt op. Daarmee staat Tilburg nog op slechts twee punten uit drie wedstrijden en nestelt Almere zich met zes punten in de top van de ranglijst.

Joep Troost haalt uit voor de 1-2. Foto: Jeroen Meuwsen/Orange Pictures)

Matchwinner Joep Troost: ‘We wisten van tevoren niet zo goed wat we van Tilburg konden verwachten, omdat dat team nieuw is ten opzichte van vorig jaar. We wilden in ieder geval zo hard mogelijk verdedigen; het aanvallen zou dan vanzelf wel komen. Ik denk dat we dat vandaag heel goed hebben gedaan, alleen al bij alle strafcorners die we tegen kregen. Dat is mede te danken aan Alex Verga. Hij is een fantastische trainer en verdedigend heel sterk. Dat betaalde zich uit.’

Troost zelf was intussen met twee goals dodelijk effectief. De spits zelf was er nuchter onder: ‘De eerste goal was een beetje een frummeldoelpunt. En bij de tweede kreeg ik toevallig de bal en was het niet nadenken en gewoon uithalen. Het is natuurlijk heerlijk dat die er dan in gaat.’ Op een paar strafcorners na had Almere weinig mogelijkheden om de voorsprong uit te bouwen. ‘Zeker op het laatst durfden we niet meer te spelen’, analyseerde Troost. ‘We lieten hen komen. Voor hetzelfde geld had Tilburg wel gescoord en was het alsnog 2-2 geworden. Dat is een leerpuntje voor de volgende wedstrijd. Nu zijn we in elk geval heel blij met deze winst.’

15. Joep Troost 0-1
18. Sjuul Pubben 1-1
35. Joep Troost 1-2

HBS – Ring Pass Delft 2-2

23. Jochem Caspers (sc) 0-1
44. Mattijn Triezenberg 0-2
53. Chiel Molendijk (sc) 1-2
64. Chiel Molendijk (sc) 2-2