PK (H): Concurrentie loopt in op SCHC, Victoria nog puntloos

In de Promotieklasse hebben de naaste belagers van koploper SCHC terrein goedgemaakt. SCHC verspeelde zondag in Voorburg tot drie keer toe een voorsprong tegen Cartouche. Het werd 3-3. Nijmegen toonde geen medelijden met Were Di (6-1) en verkleinde het gat naar SCHC naar één punt. Nummer drie Schaerweijde versloeg Qui Vive met 2-1. Hekkensluiter Victoria leed de zesde nederlaag van het seizoen.

Victoria was zondag toe aan hoofdstuk zes uit het boek ‘Het mysterie van de Gifbeker’. De Rotterdammers smachten naar een succesje en bijna was het ook zo ver tegen Laren. Tot vijftien seconden voor het einde van de wedstrijd het noodlot toesloeg: 1-2, opnieuw een nederlaag.

Als trainer-coach mag je de moed nooit opgeven, zeker niet na zes wedstrijden, maar Eelko van Roon werd er vanmiddag wel een klein beetje moedeloos van.

‘Ik vind niet dat wij kwaliteit tekort komen, omdat we ook ploegen als Schaerweijde en SCHC goed partij kunnen bieden, maar de oorzaak ligt telkens ergens anders. Dan is het de achterhoede die steekjes laat vallen, dan weer zijn het de aanvallers die kansen om zeep helpen, dan is het de arbitrage die niet meezit. En ga zo maar door. Dat maakt het zo ongrijpbaar. Om te beginnen moeten we allemaal in de spiegel kijken om te beoordelen waar het beter kan, ook wij als technische staf. Daarnaast moeten we elkaar op de juiste wijze aanspreken op elkaars fouten en keihard blijven werken.’

‘Het is gewoon elke week oorlog’

De mores in de Promotieklasse is duidelijk een andere dan in de Overgangsklasse, waarin Victoria vorig seizoen min of meer fluitend kampioen werd. ‘Dat was dus duidelijk niet de juiste leerschool voor de Promotieklasse. Hier is het gewoon elke week oorlog, keihard knokken om de punten. Kijk naar een ploeg als HBS. Vorig jaar met pijn en moeite erin gebleven, maar ze hebben daar wel enorm veel van geleerd getuige het aantal punten waarop ze nu staan.’

Van Roon had het duel tegen Laren omcirkeld als een wedstrijd waarin wat te halen zou moeten zijn voor Victoria. ‘Je kent de problemen van Laren en je weet dat ze een kleine selectie hebben. We waren een eind op weg, maar helaas.’
Wat resteert Victoria tot aan de winterstop? Volgende week mag het team naar Cartouche, waarna twee sleutelduels wachten tegen de laagvliegers Were Di (thuis) en Qui Vive (uit). De Rotterdammers sluiten de eerste competitiehelft af tegen hdm en HBS.

Lees hier het volledige wedstrijdverslag van het duel tussen Cartouche en SCHC

Foto: Nico Hortensius

Lees hier het volledige wedstrijdverslag van het duel tussen Nijmegen en Were Di


Lees hieronder het liveblog terug met alle hoogtepunten van de zesde speeldag in de Promotieklasse en de Overgangsklasse.


Wat vind jij? Praat mee...