PK (H): Doelpuntenregen op Victoria, top drie blijft winnen

Op de zeventiende speeldag legden Victoria en Were Di een waar doelpuntenfestijn op de mat. Met vijf ieder doelpunten was vooral het publiek de grote winnaar. Dankzij dit gelijkspel komt hekkensluiter Were Di in puntenaantal gelijk met Qui Vive, dat nipt verloor van Voordaan (2-3). Bovenin morste de top drie (Schaerweijde, Voordaan en HDM) geen punten.

Victoria – Were Di 5-5

Dat Were Di voor zijn laatste kansen in de strijd om lijfsbehoud vocht, werd in minuut één meteen duidelijk. Uit de eerste de beste aanval scoorde Bart Naber de 0-1. Wakker geschud pakte vervolgens Victoria het initiatief over. Bij zowel de 1-1 van Sjoerd Verhagen als de 2-1 van Pepe Bijlaard kregen de Rottterdammers wel erg veel ruimte van de hekkensluiter uit Tilburg. Maar waar Victoria de meeste kansen creëerde, toonde Were Di zich de efficiëntste ploeg. Eerst was het Kars Schreuders die plots verwoestend uithaalde en op slag van rust legde Daan Niesen succesvol aan voor een strafcorner, juist op het moment dat het team van Peter Kalfsterman met een man minder op het veld stond.

Ook in de tweede helft had Vic het overwicht. Were Di-keeper Juriël Verbaarschot voorkwam evenwel keer op keer dat de talrijke doelpogingen van de thuisploeg doel troffen. In de 52ste minuut was het dan eindelijk weer raak voor Victoria. Uit een strafcorner pushte Romeo Pace de bal linksonder binnen. Joost van Eijck herhaalde dat trucje een minuut later.

Maar opnieuw toonde Were Di veerkracht. Een solo van Kars Schreuders rondde de spits eigenhandig af met een vlammend backhandschot in de rechterkruising. De uitploeg leek er zelfs met de overwinning vandoor te gaan na een doeltreffende strafcorner van Daan Specken, maar daar stak opnieuw Joost van Eijck met een eveneens rake strafcorner een stokje voor. In de laatste seconde kon Victoria uit een strafcorner alsnog de overwinning naar zich toetrekken, ware het niet dat de bal niet goed werd gestopt. Zo eindigde het doelpuntrijke duel in een gelijkspel. Iets waar geen van beide ploegen echt blij mee was.

Victoria-aanvoerder Hugo Mann: ‘We begonnen hartstikke slecht aan de wedstrijd. We zeiden vooraf nog tegen elkaar: wees scherp vanaf het begin. Maar we hadden de bal nog niet aangeraakt of hij lag er al in. Dat is gewoon niet goed. Op vechtlust wisten we vijf keer te scoren, maar vijf goals tegen krijgen tegen Were Di is gewoon slecht. Aan het eind kregen we met die strafcorner nog een kans om het goed te maken, maar dat mislukte.’

Mann heeft wel een idee hoe het beter had gekund: ‘We hadden gewoon van stick naar stick moeten spelen. Lukt het niet over rechts, dan gaan we over links. Dan sta je na een paar passes in de cirkel. We zochten veel te moeilijke oplossingen. Uiteindelijk is er met dit gelijkspel geen man over boord (Victoria staat achtste, red.), maar toch overheerst er een zeer teleurgesteld gevoel.’

Victoria-aanvaller Hugo Mann baalt van het gelijkspel tegen Were Di. Foto: Wessel Dekker/Orange Pictures

1. Bart Naber 0-1
11. Sjoerd Verhagen 1-1
13. Pepe Bijlaard 2-1
18. Kars Schreuders 2-2
35. Daan Niesen (sc) 2-3
52.Romeo Pace (sc) 3-3
53. Joost van Eijck (sc) 4-3
59. Kars Schreuders 4-4