PK (H): Eerste Promotieklasse-punt voor Voordaan

Het is nog geen overwinning, maar de mannen van Voordaan zijn van de hatelijke 0 verlost in de Promotieklasse. Het eerste punt werd gepakt tegen hdm, dat zijn draai ook nog niet helemaal lijkt te hebben gevonden in de nieuwe klasse.

Cartouche is samen met Schaerweijde koploper van de Promotieklasse. Cartouche heeft echter een iets minder doelsaldo en staat daardoor tweede. Op eigen veld versloegen de Voorburgers Qui Vive met 3-2.

Koploper Schaerweijde dus. En zondag won de ploeg uit Zeist met 3-4 van Zwart-Wit. Vooral de slotfase was sensationeel in Breda. In drie minuten vielen er drie goals.

Dankzij een 4-2 overwinning op Nijmegen boekte Laren de eerste overwinning van het seizoen. Een mooie opsteker voor Laren, dat eerder dit seizoen tegen Qui Vive en Schaerweijde een 2-0 voorsprong uit handen weg. Tegen Nijmegen – dat de koppositie af moest staan – bouwde Laren de 2-0 voorsprong voor het eerst dit jaar juist verder uit.

‘We begonnen erg sterk. Dat doen we de laatste drie weken al; we hebben twee keer met 2-0 voorgestaan in de rust’, vertelde Laren-coach Nanco Jansonius na afloop. ‘Nu kregen we in de tweede minuut al meteen een strafcorner. Aan de hand van videobeelden die we hebben gezien, besloten we een variant te spelen. Uit de rebound maakten we de 1-0. Een paar minuten later kregen we opnieuw een strafcorner. Dit keer pushten we direct op goal en was het 2-0. Daarna misten we een grote kans op de 3-0. Het wordt bijna een patroon dat we kansen op 3-0 missen.’

Jansonius: ‘In de rust hebben we gezegd dat we voor de 3-0 moesten blijven gaan. Die maakten we uiteindelijk. Dan denk je dat je de wedstrijd in het slot hebt gegooid, maar het tegendeel was waar. We werden slordig en kregen de 3-1 tegen. Op een gegeven moment zag het er echt niet meer uit wat we deden. We raakten in paniek en hadden geen controle over de wedstrijd meer. We speelden alleen nog maar rond onze eigen cirkel, terwijl we op hun helft moeten durven hockeyen. Toen we de 4-1 maakten, was de wedstrijd beslist. Gelukkig maar. Deze overwinning moet ons een boost kunnen geven. We hebben in ieder geval bewezen dat we in de Promotieklasse iedere wedstrijd om de punten mee kunnen doen.’

Bij HBS – Hurley ging het nog harder dan in Laren. Reeds na zes minuten stonden de bezoekers uit het Amsterdamse Bos met 0-2 voor tegen HBS. Al na 28 minuten was het 0-4. Vervolgens ging de rem erop bij Hurley. HBS kwam – nog altijd in de eerste helft – terug tot 2-4, maar in de tweede helft werd niet meer gescoord. De ploeg uit Bloemendaal staat laatste in de Promotieklasse.

Daar issie dan, het eerste punt voor Voordaan in de Promotieklasse. Het lukte de Groenekanners tegen hdm in Den Haag. Voordaan verlaat door de remise de laatste plaats. Hdm staat achtste.

Een fantastisch begin zette niet de toon voor de rest van het duel. Al na één minuut had Rogier Bantje gescoord voor Push, maar de Bredanaars moesten toch toezien hoe de bezoekers van HIC het duel alsnog naar zich toetrokken.