PK (H): HDM klopt Laren, Schaerweijde komt met de schrik vrij

Even leek Qui Vive voor een stunt te zorgen tegen koploper Schaerweijde. Dankzij een doelpunt van Casper Horn, tien minuten voor tijd, bleven de drie punten toch in Zeist (2-1). Voordaan had geen moeite met Almere. Mede dankzij een hattrick van Erik Hamesath verstevigde de Groenekanse ploeg zijn tweede positie. Victoria deed zichzelf na het punt tegen HDM vorige week opnieuw een groot plezier. Concurrent HIC werd met 1-3 verslagen, waardoor een plek onderin steeds verder uit zicht raakt voor de Rotterdammers.

HDM – Laren 3-1

Na het gelijkspel tegen Victoria was het voor HDM bijna een noodzaak om weer eens te winnen. Nummer vier Laren was het slachtoffer van de Haagse dadendrang. De ploeg van Erik van Driel ging vol energie van start en kwam binnen tien minuten op een 2-0 voorsprong, dankzij goals van Boris Burkhardt en Kieran Dartée. De zee aan kansen die in het tweede en derde kwart volgden, leverden evenwel niets op – mede dankzij tal van reddingen van Laren-keeper Joppe Boerstra.

Met nog vijftien minuten te gaan, voerde Laren de druk op. Uit het alles-of-niets-spelletje volgden een aantal corners en kansen voor Laren op rij. Sebastien Chapel wist een aanvankelijk mislukte strafcorner toch doeltreffend af te ronden. Toen HDM-verdediger Sander Groenheijde een vrije slag vanaf de eigen kopcirkel vol in de stick van de Larense goaltjesdief Kenny Bain speelde, hield alles wat HDM is zijn hart vast. De Haagse sluitpost Joey Fontaine voorkwam evenwel dat de inzet van Bain achter de doellijn belandde.

HDM leek wakker geschud en pakte het initiatief weer over van Laren. Uit de kans die volgde, was het nu wél raak. Duco Telgenkamp tikte uit een scrimmage de bal over de doellijn en gooide daarmee de wedstrijd definitief in het slot.

HDM-middenvelder Cédric de Gier: ‘Na het gelijkspel tegen Victoria hadden we deze overwinning echt nodig. Het was niet onze beste wedstrijd, maar we hebben eindelijk weer eens als team gevochten. Ons doel was om vandaag als een eenheid te opereren. In de voorgaande weken speelden we meer als losse eilandjes. We hebben de koppen bij elkaar gestoken in de afgelopen week en naar elkaar uitgesproken wat er voor nodig is om als een team zo’n wedstrijd te spelen. We hadden de wedstrijd eerder kunnen killen en op het eind was het nog even met samengeknepen billen, maar dat we tóch winnen, is een teken dat we een stap gezet hebben.’

HDM’er Cedric de Gier in duel met de Larense Jordi Schramel. Foto: Bart Scheulderman

4. Boris Burkhardt 1-0
8. Kieran Dartée 2-0
67. Sebastien Chapel (sc) 2-1
70. Duco Telgenkamp 3-1

HIC – Victoria 1-3

16.  Rick Doorenbos 0-1
26. Pepe Bijlaard 0-2
29. Dominic Aarts 1-2
48. Sjoerd Verhagen 1-3

Nijmegen – Cartouche 6-3

4. Jim van de Venne 1-0
18. Jim van de Venne 2-0
21. Stijn van der Eijk 2-1
31. Gijs van Lith 3-1
35. Tijn Stuve 4-1
35. Boris Stomps 4-2
43. Jim van de Venne 5-2
47. Quintijn van Rheenen 5-3
53. Jim van de Venne 6-3

Schaerweijde – Qui Vive 2-1

22. Ian Koster 0-1
54. Casper Berkman 1-1
61. Casper Horn 2-1

Voordaan – Almere 4-0

22. Mike Huisman 1-0
30. Erik Hemesath 2-0
45. Erik Hemesath 3-0
55. Erik Hemesath 4-0

Voordaan – Almere (4-0). Foto: Jan Lelieveldt

Were Di – HBS 3-6

9. James Drummond 0-1
21. James Drummond 0-2
21. Chiel Molendijk 0-3
22. Sam Martens 0-4
25. Boris van Dijk 0-5
56. Daan Specken 3-60-5
39. Maikel Brekelmans 1-5
46. Daan Specken 2-5
51. Jasper van den Heuvel 2-6


2 Reacties

  1. philchapel

    Uiteindelijk verdiende overwinning en gefeliciteerd HDM.👏🏻 Met woorden als “als” en “indien” stop je natuurlijk heel Amsterdam in een klein melkflesje maar hoe jammer en uiteindelijk zo zonde is het voor de hechte en vechtlustige groep van Laren om méér dan een half seizoen te moeten aantreden zonder maar liefst één ervaren (!) derde van het team (vier geblesseerde sterkhouders met hoofdklasse- ervaring) en zonder dit blok maar nét niet te hebben gewonnen of gelijkgespeeld tegen de top drie. Die groep verdient zóveel meer dan al die wedstrijden te moeten spelen met als het ware één hand op de rug gebonden. Tja inderdaad, wát als…..? We hadden het met z’n allen op de Club toch zó graag eindelijk weer zien gebeuren . Dit jaar.

  2. philchapel

    Écht een rot gevoel voor deze fantastische groep hechte krijgers.


Wat vind jij? Praat mee...