PK (H): HDM klopt Voordaan, HIC naar play-downs

De laatste speelronde in de Promotieklasse van dit seizoen zit erop. Voor de meeste teams viel er weinig te halen of te verliezen vandaag. HDM en Voordaan vochten in een onderling duel uit wie als nummers twee en drie zouden eindigen; beide waren al verzekerd van een play-offticket. Het duel eindigde in 4-3 voor de thuisploeg en mag HDM zich tot runner-up van dit competitiejaar kronen. Onderin kan HIC zich definitief opmaken voor de play-downs. Kampioen Schaerweijde bleek met 1-2 net een maatje te groot en dus eindigt de ploeg uit Amstelveen als tiende.

HDM – Voordaan 4-3

In de ‘generale repetitie’ voor de play-offs kwam HDM vurig uit de startblokken. Toch was de eerste grote kans voor counterploeg Voordaan. Eén-op-één zag Thur Stadelmaier zijn inzet gestopt door HDM-keeper Joey Fontaine. Even later was HDM-spits Boris Burkhardt attent voor het doel van Voordaan. Door de rebound achter keeper Coen Visser te schuiven, zette hij de thuisploeg op een 1-0 voorsprong.

Het leek wel alsof Burkhardt het gemis van collega-spits Duco Telgenkamp, die na drie minuten spelen hard ten val kwam, korte tijd out was en niet meer op het veld terugkeerde, compenseerde. In het tweede kwart schoot hij met zijn backhand van dichtbij onverbiddelijk raak. Dat kunstje herhaalde hij even voor de rust nog eens: nu vanaf rand cirkel.

Voordaan liet het daar niet bij zitten. Na rust creëerde de ploeg van Peter Jonker meteen een aantal strafcorners op rij. Sleepspecialist Adriaan Stolk verzilverde een van die kansen. Een paar minuten daarna kreeg Mike Huisman het op zijn heupen. Hij snelde de laatste Haagse linie voorbij, gaf voor op een vrijstaande Erik Hemesath, maar zijn inzet was een prooi voor keeper Fontaine. Even later was het Huisman zelf die vanuit een kleine ruimte met zijn backhand prachtig binnenschoot. 3-2.

Tot een gelijkmaker kwam het niet, want uit het niets tipte Stijn van Pelt twee minuten daarna de 4-2 binnen. Thur Stadelmaier zorgde nog wel voor de aansluitingstreffer, maar verder dan dat kwam Voordaan niet. Daardoor eindigt HDM als tweede en Voordaan als derde op de ranglijst. HDM mag het in de play-offs, die woensdag beginnen, opnemen tegen SCHC; Voordaan treft Tilburg.

HDM-spits en maker van de hattrick Boris Burkhardt: ‘We benaderden deze wedstrijd als een play-offwedstrijd en wilden vooral een goed en fris gevoel aan deze wedstrijd overhouden. Winnen was niet ons belangrijkste doel, het duel controleren wel. Afgezien van de eerste fase na rust is dat volgens mij gelukt.’

HDM komt in de play-offs dus SCHC tegen; niet voor het eerst dit seizoen. In de Gold Cup schakelde het team van Erik van Driel de hoofdklasser uit Bilthoven uit in de kwartfinales, na het nemen van shoot-outs. ‘Maar resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst’, weet Burkhardt. ‘We hebben vooral heel veel zin in de play-offs en gaan alles op alles zetten om te promoveren. Met ‘wat als’ zijn we niet bezig. Laat SCHC maar komen.’

Voordaan-speler Daan ’t Gilde zet de achtervolging op Boris Burkhardt in. Foto: Wim Wobbes/Orange Pictures

10. Boris Burkhardt 1-0
19. Boris Burkhardt 2-0
26. Boris Burkhardt 3-0
39. Adriaan Stolk (sc) 3-1
41. Mike Huisman 3-2
43. Stijn van Pelt 4-2
55. Thur Stadelmaier 4-3

HIC – Schaerweijde 1-2