PK (H): Koploper Schaerweijde wint nipt van Laren

Schaerweijde voert na de dertiende speelronde nog altijd de ranglijst van de Promotieklasse aan. Tegen Laren moest de ploeg van Tim Oudenaller alles op alles zetten om de winst naar zich toe trekken. Een hattrick van sleepspecialist Mark Weber bleek bepalend (3-4). Bij Cartouche had Boris Stomps met drie doelpunten eveneens een belangrijk aandeel in de 5-3 winst op HBS. HDM liet geen spaan heel van hekkensluiter Were Di (9-0).

Laren – Schaerweijde 3-4

Laren wist het koploper Schaerweijde knap lastig te maken. De ploeg van Nanco Jansonius nam zelfs brutaal de leiding, maar kon uiteindelijk toch niet op tegen de strafcorner van Mark Weber.

Jansonius: ‘We hadden een spelletje bedacht om het Schaerweijde moeilijk te maken: minder hockeyen op onze eigen helft en sneller de bal naar voren brengen of scoopen om onder hun hoge druk uit te komen. Dat lukte goed. Toen we 3-2 voor stonden, dacht ik dat we misschien wel konden verrassen met een overwinning of op z’n minst een gelijkspel. Dankzij hun sterke strafcorner kwamen we toch weer achter te staan en een uitspeelcorner van ons in de laatste minuut ging er niet in. Jammer, maar we hebben onze huid duur verkocht. Daar ben ik trots op en het biedt perspectief tegen de komende wedstrijden tegen hoogvliegers Voordaan, Nijmegen en HDM.’

Winnend coach Tim Oudenaller was uiteraard blij dat zijn team ongeslagen blijft: ‘Laren is een goede tegenstander met een aantal sterke spelers, zoals Kenny Bain en Thomas Vis. Een gelijkspel was niet gek geweest vandaag, maar dankzij hard werken gaan we toch met drie punten naar huis. Onze corner is daarin beslissend geweest.’

5.  Mark Weber (sc) 0-1
18. Thomas Selles (sb) 1-1
19. Mark Weber (sc) 1-2
37. Sam Vlasman 2-2
41. Thomas Selles (sb) 3-2
46. Jelle Phijffer 3-3
64. Mark Weber (sc) 3-4

Almere – Qui Vive 3-0