PK (H): Nijmegen in slotminuut langs Laren, Push van de nul af

De topper in de Promotieklasse Heren tussen de nummers één en twee is gewonnen door Nijmegen. Dankzij een goal in de laatste minuut versloeg de ploeg van Bas Bogaard het tot dusverre ongeslagen Laren (2-3). Na de ruime zege van vorige week op Gooische (1-11) verpulverde SCHC ditmaal HBS. Thuis werd het, mede dankzij een hattrick van Conor Empey, maar liefst 7-0. Promovendi Push en Gooische maakten er in Breda een spannend potje van. Push won nipt (4-3) en pakte daarmee de eerste punten van dit seizoen.

Push – Gooische 4-3

Na drie wedstrijden zonder een punt te hebben binnengehaald, pakte Push ditmaal de volle buit ten koste van Gooische. Nadat de thuisploeg binnen twintig minuten op 3-0 voorsprong was gekomen, leek Gooische in de tweede helft aan een succesvolle inhaalslag bezig te zijn. Het team van coach Dider Meijer naderde tot 3-2, maar moest toen toezien hoe Push dankzij een strafbal weer uitliep naar 4-2. Foppe Houting deed met zijn tweede rake strafbal van de dag nog wel iets terug voor de ploeg uit het Gooi, maar die aansluitingstreffer kwam te laat.

Push-coach Rene Ossel: ‘Voor de wedstrijd had ik de doelpunten van vorig jaar laten zien. Ik wilde aangeven dat we voldoende capaciteit hebben om wedstrijden te winnen. Misschien dat dat extra energie gaf, want we begonnen het duel goed, namen initiatief en kwamen snel op voorsprong.  In de tweede helft speelden we chaotischer. We lieten passlijnen open die dicht moesten staan en hun handige spitsen maakten het lastig voor ons. Gelukkig was het dit keer goed genoeg om niet alleen mee te doen, maar ook te winnen. We hebben een jong team en missen her en der een stukje rijpheid en ervaring. Ik hoop dat we met deze winst aan de inhaalslag zijn begonnen.’

7. Niels Gagnard 1-0
12. Jurrien Smits 2-0
20. Gijs Maas 3-0
50. Foppe Houting (sb) 3-1
53. Benjamin Stibbe 3-2
64. Tom van der Schoof (sb) 4-2
69. Foppe Houting (sb) 4-3

SCHC – HBS 7-0