PK (H): Nijmegen klopt SCHC, Hurley onderuit bij Laren

De eerste speeldag in de Promotieklasse Heren heeft direct een paar onverwachte uitslagen opgeleverd. In eigen huis klopte Nijmegen hoofdklassedegradant SCHC met 5-3. Hurley ging op en tegen Laren stevig onderuit (4-1), terwijl Tilburg genoegen moest nemen met een gelijkspel tegen Gooische (2-2).

Nijmegen – SCHC 5-3

In een doelpuntrijk duel won Nijmegen in eigen huis van voormalig hoofdklasser SCHC. De Bilthovenaren kwamen nog wel op een 0-2 voorsprong, maar moesten daarna niet alleen ruim tien (onbenutte) strafcorners, maar ook vijf doelpunten op rij incasseren. De solo over links van het 18-jarige Nijmeegse talent Danilo Trieling die hij eigenhandig afrondde met een lobje in de verre hoek, was de mooiste van de middag.

In de tweede helft drong SCHC nog wel aan, maar tot grote kansen, laat staan doelpunten leidde dit niet. Kaarten, waaronder drie gele, vielen er wel in overvloed. Een paar minuten voor tijd werd keeper Mathijs Odekerken nog wel naar de kant gehaald voor een extra veldspeler, maar meer dan één goal – strafbal van Max Sweering – liep SCHC niet in.

Wonden likken

Gelegenheidsaanvoerder van SCHC Bram Weers baalde stevig na afloop: ‘We wisten dat het een lastige pot ging worden tegen Nijmegen. Het is een goede, stroeve ploeg. We wisten dat ze fysiek en effectief in de counter zijn. We begonnen goed, maar na de 2-0 gebeurde er iets waardoor we totaal niet meer uit de verf kwamen. Halve duels, net niet fel genoeg, een te laag baltempo. Alsof we niet wilden winnen. Zij waren daarentegen enorm effectief.’

Het SCHC van Bram Weers moest tegen Nijmegen een 5-3 nederlaag incasseren. Foto: Jeroen Meuwsen/Orange Pictures

Voor SCHC is deze start gelet op de ambities van de ploeg extra teleurstellend. Een terugkeer naar de Hoofdklasse is wat ze willen in Bilthoven. Weers bevestigde dat: ‘Als je kijkt naar de individuele skills van de spelers die we hebben, mogen we uitspreken dat we willen terugkeren naar de Hoofdklasse. Vandaag speelden we alleen niet als een team, maar als eilandjes, in tegenstelling tot Nijmegen. Daarbij hebben we veel blessures [o.a. Thijs van Pelt en Jelmer Uildriks, red.] en onze aanvoerder Marnix Kleinsman was geschorst. Dat scheelde achterin ook veel. Er staat ons niets anders te doen dan de wonden likken en volgende week thuis tegen Victoria de eerste drie punten pakken. Als we goed spelen, weet ik zeker dat we iedereen kunnen verslaan.’

14. Mattia Amorosini 0-1
18. Cédric Terwel (sc) 0-2
23. Kjell Bakker (sb) 1-2
25. Danilo Trieling 2-2
35. David Blom (sc) 3-2
53. Kjell Bakker (sb) 4-2
66. Jim van de Venne 5-2
70. Max Sweering (sb) 5-3

Gooische – Tilburg 2-2

Tjebbe Keijzer 1-0
Daan Specken (sc) 1-1
Tom Verheijen 2-1
Max Scheepers 2-2

HBS – Almere 1-3

Ryan Julius 0-1
Raimundo Valenzuela 0-2
Stan Elberts 1-2
Raimundo Valenzuela 1-3

Laren – Hurley 4-1

12. Sam Vlasman 1-0
14. Kenny Bain 2-0
30. James Drummond (sc) 3-0
44. Hjalmar Voskuil 3-1
67. Jordi Schramel 4-1

Victoria – Ring Pass 2-1

20. Lodewijk Zaadnoordijk 1-0
43. Sjoerd Verhagen 2-0
58. Remko Saraber (sc) 2-1

Cartouche – Push 4-1

Mats Dicke (sc) 1-0
Martijn van Grimbergen (sc) 2-0
Mats Dicke (sc) 3-0
Jannes Nuhn (sc) 3-1
Martijn van Grimberger (sc) 4-1

Klik voor de stand in de Promotieklasse Heren


Wat vind jij? Praat mee...